Ağır Nakliye Proje Lojistiği
TET Global Lojistik tecrübesini Avrupa’ya taşıyor
Dökme kimyasal taşımacılık faaliyetleriyle lojistik sektöründe faaliyet gösteren öncü firmalardan TET Global Lojistik, Romanya oluşumunu hizmete alarak şirketin hızla büyüyen global ağını genişletiyor.
Dökme kimyasal taşımacılık faaliyetleriyle kurumlara intermodal taşımacılık, konteyner yıkama ve depolama hizmetlerini bir arada sunan TET Global Lojistik, müşterilerine yüksek kaliteli lojistik çözümleri sunmayı ve sürekli olarak gelişen ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Romanya’daki yeni firma, şirketin bu hedeflere ulaşma çabalarını desteklemek için stratejik bir adım olarak konumlandırılıyor.
TET Global Lojistik, TGL RO aracılığıyla müşterilerine daha yakın olmayı ve yerel lojistik ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkin şekilde yanıt verebilmeyi amaçlıyor. TGL RO, bölgedeki lojistik operasyonlarını optimize etmek ve müşteri memnuniyetini artırmak için tasarlandı.
Konu hakkında açıklama yapan TET Global Lojistik Kurucu Ortağı Zuhal Ballıcalı, “Romanya’da yeni bir firma kurmaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz. Avrupa, lojistik sektörü için önemli bir merkez ve bu bölgede var olmak, şirketimiz için büyük bir fırsat. Bu adım, bölgedeki müşterilerimize daha yakın olmamızı ve onlara daha etkin destek sunmamızı sağlayacak. Avrupa’daki varlığımızı genişleterek, lojistik ihtiyaçları daha etkin bir şekilde karşılamayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.
TGL RO Bölge Operasyon Müdürü Valentin Muntean ise, firmayla ilgili “Romanya’daki yeni firmamız, lojistik hizmetlerimizin verimliliğini ve hızını artırmak için kritik bir rol oynayacak. Bölgedeki operasyonlarımızı optimize ederek, müşterilerimize en yüksek kaliteyi sunmayı amaçlıyoruz. Yerel varlığımız, bölgeye özgü lojistik ihtiyaçları daha iyi anlamamıza ve daha hızlı çözümler sunmamıza olanak tanıyacak.” dedi.
TGL RO firması Romanya’nın Braşov şehrinde hizmet verecek.
Bu yeni adım, şirketin uluslararası genişleme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor ve global olarak rekabet gücünü artırması hedefleniyor.
TET Global Lojistik Hakkında
TET Global Lojistik, 2002 yılında Zuhal Ballıcalı ve Emine Erdoğan tarafından İstanbul’da kurulmuştur. Kurucularının kimya ve lojistik alanındaki kurumsal tecrübeleri ile sektöre adım atan firma, ilk olarak yurtiçi taşımacılık faaliyetleri ile hizmet vermeye başlamıştır. Bugün, 300’ü aşkın özmal araçtan oluşan geniş filosu ile Türkiye ve Avrupa’daki tüm noktalara lojistik operasyonlarını başarıyla sürdürmektedir.
Tehlikeli madde taşımacılığı, Tank Konteyner Depolama, Kimyasal Tanker Yıkama, Likit Kimyasal Madde Taşımacılığı, Intermodal Taşımacılık ve Gıda Ürünleri Taşımacılığı TET Global Lojistik’in sunduğu hizmetler arasında yer almaktadır. İntermodal taşımacılık ile dünya üzerindeki tüm noktalar arası lojistik olanağı sunulmaktadır.
TET Global Lojistik, 300’ü aşkın özmal araçtan oluşan geniş filosu, Dilmak Kimyasal Tanker Yıkama ve Arıtma Tesisi ve deneyimli ekibi ile dökme kimyasal taşımacılık ve kimyasal tanker yıkama sektöründe kaliteli, güvenli ve çevre dostu hizmetler sunmayı amaçlamaktadır.
TET Global Lojistik, yatırımlarıyla global ağdaki varlığını güçlendirmeyi ve gelişen talepler doğrultusunda dökme kimyasal taşımacılık ve kimyasal tanker yıkama sektörünün mevcut hizmet standartlarını yükseltmeyi hedeflemektedir.
Ağır Nakliye Proje Lojistiği
Aksaray AR-GE Merkezi
Mercedes-Benz Türk Aksaray AR-GE Merkezi’nden Uzun Yol Testinde Elektrikli Adımı!
Mercedes-Benz Türk’ün İstanbul ve Aksaray fabrikaları bünyesinde bulunun iki AR-GE Merkezi, çatı şirketi Daimler Truck AG’nin Almanya, ABD, Brezilya, Çin, Hindistan ve Japonya’da bulunan AR-GE merkezleriyle birlikte küresel “Yetkinlik Merkezi” olarak hizmet veriyor. Aksaray AR-GE Merkezi ayrıca dünya genelindeki Daimler Truck AG fabrikalarında üretilen tüm konvansiyonel ve elektrikli Mercedes-Benz kamyonların uzun yol testlerini gerçekleştiren tek merkez olarak Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor.
Mercedes-Benz Türk’ün 2018 yılında 8,4 milyon avroluk yatırım ile Aksaray Kamyon Fabrikası bünyesinde kurduğu AR-GE Merkezi, çatı şirketi Daimler Truck AG’nin global ağı içerisinde Mercedes-Benz kamyonlar için tüm dünyaya yol testi onayı veren “Tek Merkez” olarak hizmet veriyor.
Mercedes-Benz Türk Aksaray AR-GE Merkezi bünyesinde bulunan test merkezinde, dünya çapındaki tüm Daimler Truck AG fabrikalarında üretilen kovansiyonel ve elektrikli Mercedes-Benz kamyonların uzun yol testleri gerçekleştiriliyor. Merkez, 2023 yılından bu yana elektrikli araçlar için de uzun yol testi onayı veren “Tek Merkez” konumunda yer alıyor.
Mercedes-Benz Türk Araç Testleri Grup Müdürü İmdat Şahin yaptığı açıklamada, “Aksaray AR-GE Merkezi olarak, bünyemizde bulunan test merkezimizle, Daimler Truck AG’nin global faaliyetlerinde önemli rol oynuyor ve Türkiye’yi küresel arenada gururla temsil ediyoruz. Merkezimiz, tüm dünyadaki konvansiyonel Mercedes-Benz kamyonların uzun yol testi tek onay merci konumunda iken, 2023 yılından itibaren elektrikli kamyonların da uzun yol testlerinin tek onay merkezi konumuna gelmiştir. Testlerimizi, Türkiye’nin farklı şehirlerinde 8 farklı klasmanda ve 30 farklı güzergahta gerçekleştiriliyoruz. Elektrikli araçlardan konvansiyonel araçlara kadar geniş bir yelpazede uzun yol testi onayı sunduğumuz merkezimizle, global arenada konumumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz.”
Ağır Nakliye Proje Lojistiği
BOLTAS, TÜRKİYE İLE AVRUPA ARASINDA İNTERMODAL TAŞIMACILIKTA GÜÇLENİYOR
Uluslararası taşımacılığın global oyuncularından Boltas, Türkiye ile Avrupa arasında gerçekleştirdiği intermodal taşımacılık operasyonları ile sektördeki etkinliğini her geçen gün artırıyor. Şirketin İntermodal Müdürü Merih Ünal, “İntermodal taşımacılık sayesinde müşterilerimize ideal süre ve maliyetler doğrultusunda güvenli ve çevre dostu çözümler sunuyoruz.” dedi.
İntermodal hizmetini Türkiye’de sunmaya başlayan ilk şirketlerden biri olan Boltas, Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasındaki haftalık düzenli tren taşımacılığı servisleri ile intermodal taşımacılığın gelişmesine katkı sağlıyor. Şirketin İntermodal Müdürü Merih Ünal, intermodal taşımacılık sayesinde Türkiye’nin uluslararası rekabette önemli bir konum elde edebileceğini belirtti.
“Yük taşımacılığında demir yolunun payı artacak”
Ünal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, AB tarafından desteklenen “Türk Demiryolu Sektöründe İntermodal Taşımacılık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Projesi”ni, sektör paydaşlarıyla birlikte yürüttüğünü ve nihai amacın İntermodal Taşımacılık Eylem Planı hazırlanması olduğunu dile getirdi.
AB ülkelerinde yük taşımacılığının yüzde 18’inin demir yoluyla yapıldığına dikkati çeken Ünal, “Ülkemizde ise bu oran yüzde 5’ten az. AB ülkeleri ile ticaret, sürdürülebilirlik politikalarından doğrudan etkileniyor. Bu şartlar altında, doğru yatırım hamleleriyle intermodal taşımacılık ülkemizde de ciddi bir ivme kazanacaktır. Bu sebeple Bakanlığın çalışmalarını değerli buluyoruz. Boltas olarak Türkiye-Avrupa hattında halihazırda düzenli tren seferleri ile hizmet veriyoruz. AB ile yürütülen Halkalı Kapıkule Demir Yolu Hattı Projesi’nin tamamlanması, verimliliği daha da artıracak.” diye konuştu.
Ünal, bu yıl itibarıyla Güney Almanya hattında yatırım ve yeni iş birlikleri yaptıklarını belirterek, “Taşımalarımızı Tekirdağ terminali ile bağlantılı olarak Romanya’nın Curtici terminali üzerinden, Orta Almanya ve Benelüks hattında ise anlaşmalı operatör partnerlerimizle yönetiyoruz.” dedi.
“Ro-Ro hatlarını da yoğun şekilde kullanıyoruz”
Türkiye-Avrupa arasında Ro-Ro hatlarını da yoğun olarak kullandıklarını ifade eden Ünal, “Pendik ve Yalova terminallerinden İtalya’nın Trieste Limanı ve Fransa’nın Sete Limanı’na Ro-Ro ile götürdüğümüz yükleri de Avrupa ülkelerine demir yolu ile ulaştırabiliyoruz. Ro-Ro + demir yolu, Ro-Ro + demir yolu + kara yolu, Ro-Ro + kara yolu ve kara blok treni çözümlerimizle yeni intermodal hatları üzerinde çalışıyoruz.” bilgilerini paylaştı.
Küresel rekabet gücünü artırıyor, vize sorununa takılmıyor
Ünal, Boltas olarak Yeşil Lojistik Belgesi almalarında intermodal taşımalarının önemli payı olduğunu vurgulayarak, şunları da kaydetti:
“Almanya hattımızda kara yoluna göre karşılıklı tek seferde karbon salımını 80 ton azaltıyoruz. Yüzde 15-20 civarında maliyet avantajı sağlayabiliyoruz. İntermodal taşımalar sayesinde, kaynakları verimli kullanarak müşterilerimizi bir adım öne taşıyor, ideal süre ve maliyetler doğrultusunda güvenli ve çevre dostu çözümler sunuyoruz. Söz konusu taşıma moduyla tır sürücülerinin AB vizesi edinme sorunlarını da aşmış oluyoruz. Tüm bunlar hem müşterilerimizin hem de ülkemizin küresel rekabet gücünü artırıyor.”
Haber
İHSAN ARSLAN: SEKTÖRÜN ÖNÜNÜN AÇIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
Arslan Vinç Sahibi ve eski Bursa Vinç İşletmecileri Derneği Başkanı İhsan Arslan, sektörde olumlu gelişmeler yaşanacağını söyledi.
Arslan Vinç her tonajda kırmalı, kırmasız ve sıfır teknoloji çeşitli bom uzunluklarında vinç, kurtarmacılık, nakliyat ve araç çekmede uzman kadro personeli ile hizmet veriyor. Firmanın amacı Türkiye’nin sayılı kuruluşları arasına girebilmek.
PANDEMİ SONRASI ARAÇ FİYATLARI ÇOK ARTTI
Arslan Vinç Sahibi ve Bursa Vinç İşletmecileri Derneği Başkanı İhsan Arslan, “2023 yılında vinç yatırımı yaptık. 6 civarında vincimiz vardı, şimdi 9 oldu. Pandemiden sonra 70-80 bin euro olan makineler, 150-200 binlere yükseldi. Zaten euro TL kurunda bir artış var. Kısacası fiyatlara akıl sır erdirmek mümkün değil. Fiyatlarda üstte bir köpük var. Fiyatların yerine oturacağını düşünüyoruz. 10-15 tane platform aldık. Son dönemlerde sektörün içinde olan olmayan herkes platform aldı. Bu biraz da işin ciddiyetini kaybetmesine neden oldu. Sektörümüzdeki yetkili firmaların burada oyun kurması ve bu işleri yapması gerekiyor. Yetkin olan insanların bu işi yapması gerekiyor. Burada belirli kriterlerin olması gerekiyor. Kamyoncular için K Belgesi var. Vinççiler ve platformcular için de böyle bir belge olması gerekiyor. Başkanımız Ahmet Bey bu konuda çok önemli çalışmalar yapıyor” dedi.
ARA ELEMAN KONUSUNDA DEVLETİN DESTEKLEMESİ GEREKİYOR
Satış sonrasında Arslan, “Satış sonrası servis ve bakım konusunda ELS firması ile çalışıyoruz. Ben, bu konuda biraz milliyetçi davranıyorum. Milli ve yerli firmalarımızın desteklenmesi gerekiyor. Yerli olan markaları sektör olarak desteklemeliyiz. Türkiye’de eğitim sisteminin çok uzun olduğunu düşünüyorum. 25 yaşında çocuklar okullarda mezun oluyor ve iş hayatına başlıyorlar. 25 yaş, bu konuda çok geç kalınmış bir yaş diye düşünüyorum. Sistemin değişmesi lazım. Kendimiz ara eleman olarak 3 kişiyi yetiştiriyoruz. Devletin burada bize eleman desteği olarak yardımcı olması lazım. Bütün arkadaşların kendi bünyesinde eleman yetiştirmesi lazım. Piyasada bir durgunluk var. İş arayan arkadaşlar var. Değişik bölgelerde araçlarımız var. Bursa’da, Hatay’da çalışmalarımız var. Kentsel dönüşüm çalışmaları Bursa’da önemli şekilde ilerliyor. Kentsel dönüşümün toplumumuzun geleceği için mutlaka uygulanması şart. Sektörümüzün önümün açık olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki aylarda verimli işler olacağını düşünüyorum. Dolar ve euronun stabil kalması gerekiyor” ifadesini kullandı.
-
1 Konu 1 Konuk4 yıl önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Özel Haber2 yıl önce
ELFATEK’TEN AKİBA
-
Ağır Yük Taşıma Araçları4 yıl önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber4 yıl önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Son Dakika4 yıl önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Özel Haber4 yıl önce
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız
-
Son Dakika4 yıl önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika3 yıl önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi