Haber
Ermetal, ana yan sanayi üretiminde kabuk değiştiriyor
Türk otomotiv sanayisinin öncü kuruluşlarından olan Ermetal; Fiat, Renault, Ford, Toyota gibi dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinin ana yan sanayisi olarak hizmet veriyor. Şirket, üretim gamının değişmesiyle birlikte vizyonunu da geliştiriyor.
Kenan SERTALP
Fiat, Renault, Ford, Toyota gibi dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinin ana yan sanayisi olan Ermetal, Türk otomotiv sanayisinde yaşanan gelişmeler doğrultusunda yeniliği açık planlarıyla dikkatleri üzerine çekti. Geleceğe yönelik planlamasını şekillendirirken üretim gamında değişime gittiklerini vurgulayan Ermetal CEO’su Yesari Süalp, yeni projelerin devreye alınacağının müjdesini verdi.
25 milyon euro ihracat hedefi
Süalp, Ermetal, Erkalıp, Plasmot, Bürosit ve Ergıda olmak üzere toplam 5 firmayı bünyesinde bulunduran Ermetal Şirketler Grubu 2024 yılında 25 milyon euro ihracat yapmayı planladıklarının altını çizdi.
Yesari Süalp gelecek planları hakkında şunları söyledi: “Şu andaki veriler göz önüne alındığında Ermetal olarak kabuk değiştirme sürecinin içerisindeyiz. Üretim gamının değiştiği bu dönemde otomotivdeki yeni modellerin oyunun içine dahil olması bizi bu sürece dahil olmaya itiyor.
Üretimde özellikle 2008 ve 2010 modelleri araçlar artık yerlerini yeni modellere bırakacak. Temmuz ayından sonra bantlarda yeni araçlar olacak. Elektrikli ve modifiye araçların piyasada tercih edilmesi sektöre ayak uydurmak adına bu tarafa yönlenmeyi zaruri kılıyor. Yurt dışı ihracatımızın 2024 yılında 25 milyon euro civarına ulaşmasını bekliyoruz.
Bu sebeple üretim gamının da değişmesine ayak uydurarak yeni projeleri devreye almaya devam edeceğiz.’’ Otomotiv sektöründe iki yıllık süreçte kriz havasının hakim olduğunu belirten Süalp, gelecekten umutlu olduğunu sözlerine ekledi. Süalp sektörde kriz ortamını aşmada yeniliğe açık olmanın önemini vurgulayarak “Sektörde iki senedir kriz ortamı hakimdi.
Pandemi, çip ve enerji krizi, malzeme maliyetleri, yüksek enflasyon rakamları üretimlerde zaman zaman aksamalara ve düşüşlere neden oldu. Ben yılın son çeyreğinden itibaren daha düzenli bir çalışma ortamının geleceği ve yeni projelerle birlikte sektörün ivme kazanacağını düşünüyorum.
Üretim gamı değişiyor ifadesinden kastım yani metal yapıyorduk da plastiğe döndük ya da plastikten alüminyuma döndük anlamında değil. Yani ürün gamımız iki sene içerisinde yüzde 50-60 bandında tamamen yepyeni bir hale dönüşecek. Bu dönüşümde hem şirket hem yatırımlar hem de insan kaynağı olarak doğru ve yeniliğe açık alanda yer almak en doğru sonuçları verecektir” diye konuştu.
Kur dalgalanması sektörü olumsuz etkiliyor
Kur fiyatlarındaki dalgalanmanın otomotiv sektörünü de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Süalp, kur fiyatlarında planlı bir politika izlenmesi gerektiğini söyledi. Kurda planlı ve stabil bir ortamın yatırımcının elini rahatlatacağını belirten Süalp “Otomotiv sektöründe işin yüzde 70’i ihracatla olduğu için seçimin bu anlamda bizim üretim adetlerimizde büyük değişime neden olacağını düşünmüyorum.
Seçim bizde sektörel olarak büyük bir etken değil ama ekonomik koşullar, döviz ve enflasyondaki hareketlerin bizi etkilemesi kaçınılmaz. Şu anda araçlar yok satılıyor. Bunun sebebi ekonomik tercihlerden kaynaklanıyor. Türkiye sonuçta araçların yüzde 60’ının ithal olduğu bir ülke. Ekonomik dalgalanma çok olursa yani pahalılık olursa bu oran haliyle düşer. Ama genel üretim adetleri açısından Avrupa’dan ihracatta sıkıntı olmadığı sürece etki düşük olur.
Fakat ülkenin ekonomik koşulları bütün herkesi zorluyor. Finansmana erişenler iş yapıp daha fazla kazanırken finansman konusunda sıkıntı yaşayan şirketler iflasın eşiğine geliyor. Neredeyse tüm sektörlerde bu tablo aynı. Kur fiyatlarında bir standart oluşturulması muhakkak gerekiyor. Sürecin planlı ve stabil olması hem güven ortamı oluştururken hem de yatırımcının da elini rahatlatacaktır’’ dedi.
TOGG’a da parça üretiyoruz
TOGG söz konusu olduğunda uçlarda ve hamasi tutum izlemenin doğru olmadığını belirten Yesari Süalp, “Yerli ve milli aracın yüzde 100 her parçasının bizim tarafımızdan üretilmesi de mümkün değil. İlk aşamada yüzde 45-50’lik millilik oranı çok önemlidir.
Batarya fabrikasının kurulması, yapılan girişimler elbette pozitif görülmeli. Bu durumda küçümseme içeren söylemler doğru değil, her fabrikanın kendi şanzımanını yapması nasıl beklenemezse TOGG’a da böyle bir misyon yüklemek haksızlık olur” ifadelerini kullandı.
“Biz firma olarak da TOGG’a parça yapıyoruz” diyen Süalp, TOGG ele alınırken sürecin politize edilip kutsanmasına da yapılanların küçümsenerek yok sayılmasına da karşı olduğunu söyledi. Süalp “Bu süreçte yerli ve milli aracın bir kesimin tartışılmaz kabul edip göklere çıkarmasına da bir kesimin itibarsızlaştırıp yerin dibine sokma çabasına da karşı olduğumu belirtmek istiyorum.
Türkiye hali hazırda 8 fabrika ile araç üretilen bir ülke. Devletin sağladığı teşvik ile son derece modern bir fabrika kuruldu. Bunu görmezden gelmek doğru olmaz. Dünyanın izlediği elektrikli araç trendinin konsept olarak tercih edilmesi çok doğru ve olumlu. Hükümete kızmak başka, gerçeği reddetmek başka. Biz olumlu gerçeği reddetmeyenlerdeniz’’ diyerek sözlerini noktaladı.
Haber
STILL ARSER “Geleceğin Liderleri” Programına Başarıyla Tamamlandı
STILL ARSER, 2024 yılı eğitim planı çerçevesinde başlattığı “Geleceğin Liderleri” gelişim programını 6 Aralık’ta gerçekleştirilen kapanış sunumlarıyla tamamladı.
6 modülden oluşan program, katılımcılara liderlik esnekliği kazandırmayı ve yönetici bakış açısını geliştirmeyi hedefledi. STILL ARSER yönetim ekibinin de katılımıyla gerçekleşen sunumlarda, katılımcılar elde ettikleri kazanımları ve gelecekte odaklanacakları bireysel gelişim hedeflerini paylaştı.
STILL ARSER, program boyunca gösterdikleri çaba ve katkılar nedeniyle tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.
Haber
Endüstri 4.0 Zirvesi, Üretimin “Süper Ligi”
- World Media Group / Endüstri 4.0 Zirvesi Vialand Palace Otel’de gerçekleştirildi.
World Media Group; ilk kez 2016 yılında Vialand Palace Otel’de düzenlediği, “Bilim için aydınlanma aydınlanma için bilim” temalı Endüstri 4.0 Zirvesi’nin dördüncüsünü, 27 Aralık 2024’te yine aynı yerde gerçekleştirdi.
09:00 – 18:00 saatleri arasında; ikisi oline olmak üzere on iki sunum, üç oturum şeklinde organize edildi. World Media Group tarafından organize edilen etkinlikte ayrıca; konuyla ilgili kırk firma, beş dernek / oda ve üç üniversiteden yüzlerce katılımcı yerini aldı.
World Media Group Genel Yayın Yönetmeni İlker Kaplan’ın açılış konuşması sonrasında, ION Akademi Kurucusu Ali Rıza Ersoy “Endüstri 4.0 : 10 Yılda Ne Kadar Yol Aldık“ adlı sunumunu yaptı. Ege Üniversitesi PLM Programı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Semih Ötleş “Endüstri 4.0 ve Ürün Yaşam Döngüsü (PLM)” üzerine online bir sunum gerçekleştirdi. Zirvenin diğer online sunumu ise; Circo Sürdürülebilirlik Direktörü Şeyma Dağdeviren’in “Endüstri 4.0 ve Sürdürülebilirlik ”üst başlığı ile hazırladığı konuşmasıydı. Öğle yemeği öncesinde son sunum ise; İTÜ Rover Kulübü Öğrencisi Batuhan Öncü’nün “Üniversitede Robot Çalışmaları” sunumuydu.
Öğle arası sonrasında sırasıyla konuşmacılar ve sunumları şunlardı:
*Tezmaksan Parkurda e-Ticaret Müdürü Mustafa Burak Uludağ: “Tezmaksan’ın Parkurda Uygulaması ve Sivas’taki Karanlık Fabrikası ”
*Ford Otosan Akıllı Üretim ve Planlama Sistemleri Ürün Müdürü Can Cildan: ““Ford Otosan’da Endüstri 4.0 Uygulamaları ”
*OMEC Motor Türkiye Ülke Müdürü Alkan Demircioğlu : ““Elektrik Motorları Sektöründe Dijitalleşme”
*Nielsen IQ Müşteri Geliştirme Direktörü Mert Sadıkzade : “202X Ve Sonrası: Yeni Çağın DNA’sını Keşfetmek ve Tüketicinin Anlam Arayışı”-
*Rockwell Automation Digital Transformation Manager Umut Kiper: “Endüstride Data Analitiği ve Makine Öğrenimi”
*Xpoda İş Geliştirme Direktörü İlayda Alay: “Dijital Dünyada “NO CODE” Etkisi”
*Dijital Gen Yazılım Teknoloji Kurucusu Sercan Kasım: “Yenililkçi Teknolojilerin Kullanımı ve Yaygınlaşma Hızı – Hologram Teknolojisi ve Geleceği ”
Sektörün Lokomif Firmaları Zirvemizdeydi
Bu yıl düzenledikleri zirvede; yüzlerce firma karar vericisini ağırladıkların dile getiren World Media Group Genel Yayın Yönetmeni ve Endüstri 4.0 Türkiye Koordinatörü İlker Kaplan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Türkiye’de Endüstri 4.0’ın lokomotifi onlarca büyük firmanın sunumunun bir araya geldiği etkinlik ile farklı fikirlerin konuşulması gelecek açısından umut vaat ediyor. Ayrıca yüzlerce firmanın etkinliğimize katılımı zirvemiz için olumlu sinyaller veriyor. World Media Group olarak Üretimimizin temel direği kobilerimizi unutmadık. IV. Endüstri 4.0 Zirvemizde Yılın başarılı KOBİ’lerine ödül sertifikalarını takdim ettik. Demir Vana – Deniz Demir, UTL Konik – Uğur Şahin, ARC – Zeki Parlak, Namistain Amortisör – Erdem Karabak, ASG Güç Aktarım Selim Araç bu yıl sertifkalarını alan firmalarımızdı.
World Media Group Genel Yayın Yönetmeni Kaplan sözlerine şu şekilde devam ettiriyor: “Etkinliğimiz 27 Aralık 2024 Cuma günü WORLD MEDIA GROUP / ENDÜSTRİ 4.0 ZİRVESİ üst başlığı ile gerçekleştirildi. Zirvemizin alt başlıkları ise şunlardı: *Nesnelerin İnterneti – IoT / Artırılmış gerçeklik (AR), Sanal gerçeklik (VR), Genişletilmiş Gerçeklik (XR) ve Karma gerçeklik (MR) / Makina Öğrenmesi (ML) ve Yapay Zeka (AI)… *Küresel kablosuz ağ altyapısının beşinci nesli (5G) Teknolojisi ve Endüstri… * Sürdürülebilirlik: Dünyanın Enerji Sorunu; Fosil Yakıtlar, Elektrik, Carbon ve Hidrojen…”
World Media Group Genel Yayın Yönetmeni – Endüstri 4.0 Türkiye Koordinatörü ve Uluslararası Ekonomi Endüstri ve Teknoloji Yayıncıları Dönem Başkanı İlker Kaplan sözlerini şu şekilde noktalıyor: “Vialand Palace Otel’de World Media Group tarafından organize ettiğimiz Endüstri 4.0 Zirvesi olumsuz hava koşullarına karşın son derece iyi bir katılım ile gerçekleştirildi. Firmalarımız üniversitelerimiz, oda ve derneklerin katılımının yanı sıra otuzun üzerinde ekonomi, endüstri ve teknoloji yayınından temsilci de gün boyunca zirvemizi takip etti. Tüm katılımcılara bir kez daha teşekkür ediyorum. 27 Haziran 2025 Tarihinde V. World Media Group / Toplum 5.0 Zirvemizde tekrar birlikte olmak temennisiye… Herkesin yeni yılını kutlarım; mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yıl dilerim…”
Haber
Ağır Nakliye Sektörü İçin Toplantı Gerçekleştirildi
İstanbul Ticaret Odası (İTO) 24 Nolu Lojistik Hizmetler Meslek Komitesi tarafından düzenlenen toplantıda, lojistik sektörünün önemli sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
23 Aralık 2024 tarihinde İstanbul Cemile Sultan Korusu’nda gerçekleştirilen toplantıya, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı yetkililerinin yanı sıra LojiDer, Utikad, TümKonteyner, Türkiye Nakliyeciler Derneği, Liktider ve Türklim gibi sektörün önde gelen sivil toplum kuruluşları katılım sağladı.
Toplantıda, lojistik ve ağır nakliye sektörünün karşılaştığı sorunlar, çözüm yolları ve geleceğe yönelik projeler tartışıldı. Özellikle ağır nakliye yönetmelik taslağı ve UTTS (Ulusal Taşıma Takip Sistemi) uygulamasındaki olası zorluklar gündeme geldi.
Yetkililer, sektör temsilcilerine güncel sorunlara karşı alınan aksiyonlarla ilgili bilgilendirme yaparken, lojistikte yeşil dönüşüm ve dijitalleşme adımları da ele alındı. Ayrıca, kadın istihdamını artırmaya yönelik projeler için iş birliği olanakları değerlendirildi.
Toplantı, lojistik sektörünün sürdürülebilir bir şekilde gelişmesi adına önemli kararların alınması ve sektörün ihtiyaçlarının daha yakından anlaşılması açısından büyük bir önem taşıdı.
-
1 Konu 1 Konuk4 yıl önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Özel Haber2 yıl önce
ELFATEK’TEN AKİBA
-
Ağır Yük Taşıma Araçları4 yıl önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber4 yıl önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Son Dakika4 yıl önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Özel Haber4 yıl önce
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız
-
Son Dakika4 yıl önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika3 yıl önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi