Takip Edin

1 Konu 1 Konuk

KCS DIŞ TİCARET 2023’Ü BAŞARIYLA TAMAMLADI

Yayınlanma tarihi

-

Koçaslan holding bünyesinde yer alan KCS dış ticaret 2023 yılını önceden belirlenen hedeflerinin üzerinde bir başarıya ulaştığını duyurdu.

, yan sanayi yedek parça ve sarf malzemelerini bünyesinde bulunduran KCS Dış Ticaret, 2023 yılını hedeflerinin de üzerinde bir başarı ile tamamladı.

Sağlam performans ve yenilikçi ürünleri olan KCS Dış Ticaret Satış Direktörü Sinan Akyıldız, şirketin 2023 hamleleri, 2024 beklentileri ve gelecek planları hakkında değerli bilgiler paylaştı. Akyıldız, “Yurt içinde ve yurt dışında yedek parça pazarında sergilediğimiz başarılı performans ve sunulan geniş ürün yelpazesiyle, pazar payımızı ve satış rakamlarımızı artırdık” Koçaslanlar Holding’in Tecrübesi KCS Dış Ticaret, Koçaslanlar Holding’in otomotiv sektöründeki uzun yıllara dayanan tecrübesinden güç alarak krizleri başarıyla aşmış ve sağlam kararlar almıştır. Akyıldız, “Holdingimizin tecrübesi, bugün aldığımız kararların sağlam olmasını sağlıyor” şeklinde konuşmasını tamamladı dedi.

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Konu 1 Konuk

Sibel Aygül: PLATFORMDER Olarak Meslek Liseleri Konusunda Önemli Bir Farkındalık Yaratmak İstiyoruz

Yayınlanma tarihi

-

Devamını oku

1 Konu 1 Konuk

İMMB Başkanı Halide Rasim Çelik: Bakanlıkla Beraber STK’lar da Uyum İçinde Çalışmalı

Yayınlanma tarihi

-

İş Makinaları Mühendisleri Birliği Derneği Başkanı ve Makine Mühendisi Halide Rasim Çelik, derneği ve sektörün durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İş Makinaları Mühendisleri Birliği Derneği’nin (İMMB); İş makinaları konusunda uzmanlaşmış makina mühendisleri tarafından 1998 yılı Ağustos ayında kurulduğunu belirten Halide Rasim; “Derneğimiz, inşaat firmaları, maden firmaları, iş makinası üreticileri, iş makinası temsilcileri ve servisleri gibi birçok sektörden gelen profesyonellerin ortak amaçla toplandığı bir dernektir. İMMB’nin amacı; çoğunluğu ithal ürünler olan iş makinalarının tanınmasını, yerli iş makinası kullanılmasının yaygınlaştırılmasını, ulusal servetimiz olan bu makinalarının iyi işletilmesini ve ekonomik ömürlerinin verimli bir şekilde sürdürülmesini sağlamaktır. Verimliliği sağlayacak bilgi kaynaklarına en kısa sürede ulaşmak, bu kaynaklara ihtiyaç duyacak nitelikli insan potansiyelinin güç birliğini oluşturmak istiyoruz. Bu bilgilerin teknik alt kadrolara ulaştırılmasıyla da en yaygın şekilde paylaşımını sağlıyoruz. İMMB üyelerine her yıl düzenli seminerler vermek suretiyle, üyelerimizin bilgi düzeyinin yükseltilmesini amaçlamaktayız. Bu seminerler aynı zamanda sektördeki insanların bir araya gelerek tanışmalarını sağlamaktadır ki bu da gelişimi ivmelendirmektedir. Derneğin her üç ayda bir sefer yayınladığı İMMB dergisi ilgili kurumlar, şirketler ve bireylere ücretsiz olarak gönderilmektedir. Düzenlenen ileri mühendislik eğitimleri ile sektöre nitelikli katılımın arttırılması hedeflenmektedir. Bu hizmetlerimizin yanı sıra resmi olarak da bilirkişi hizmeti sunmaktayız” ifadelerini kullandı.
Ülkemizde Güvenlik Standardı Almak Kağıt Üstünde Çok Kolay!

Tüm dünyada kabul edilen bir makine emniyet yönetmeliği olduğuna işaret eden Rasim, “Bu yönetmelik teknolojinin gelişimine bağlı olarak düzenli olarak revize edilir. Hangi makine olursa olsun bu yönetmelik uymamız gereken temel esasları belirten bir sistemdir. Bizim C standardı dediğimiz kendi üretmiş olduğumuz makinanın güvenlik sistemlerini deklere etmemiz gerekiyor. Bu deklere işlemi kağıt üstünde Türkiye’de çok kolay. Bu süreç bu kadar kolay olmamalı. Hangi makine olursa olsun kendi alanında, ilgili Bakanlık görevlilerince sıkı bir takip ve süreçle güvenlik anlamında belgelendirilmeli. Uzmanların sektörde daha aktif olması lazım. Üreticilerin CE standartları sürecinde daha fazla eğitilmesi gerekiyor. Bu sanayimizin gelişimi için başat bir rol oynamakta. Burada STK’lara biraz daha fazla görev verilebilir ve sürece dahil edilebilir. Bakanlıkla beraber STK’ların uyum içinde çalışmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.
Türk Lirası’nın mevcut durumu maalesef bir makinayı ithal etmenin imal etmekten daha ucuz olduğu gerçeğini dayatmakta olduğunu kaydeden Halide Rasim Çelik; “Bu da yerli üreticileri gerçekten çok zor durumda bırakıyor. Tasarruf tedbirleriyle güçlendirilmiş politikaları yine savunacağız ama bu durum ithalatı güçlendirecek ve artıracaktır. Bunu unutmamamız lazım. Biz, Türk iş makinası dendiğinde akla bir Alman otomotiv markası gelsin istiyoruz ve bu anlamıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Markalaşma, birleşmeyle, haklı rekabetle, doğru ürünle, doğru tedarik zinciriyle gibi nedenlerle mümkün” dedi.

Devamını oku

1 Konu 1 Konuk

Sağlık Bakım Tırı’ndan Özel Proje

Yayınlanma tarihi

-

Devamını oku
Reklam hba.com.tr

Trend olan