Takip Edin

1 Konu 1 Konuk

TÜRKİYEDE FOTKLİFT YASAKLANIYOR MU

Yayınlanma tarihi

-

Avrupa’da başlayan ve kapalı mekânlarda kullanılması yasaklanan dizel, lpg ve benzinli forkliftleri yerini yeni nesil elektirikli forkliftlere bırakmaya başladı.

Türkiye’de de yakın gelecekte tamamen yasaklanacak olan fosil yakıtlı araçların, insan sağlığı açısından oldukça zararlı bir çalışma prensibine sahip olduğu ilgili iş güvenliği maddeleri ile belirtilerek işletmelerin özellikle dikkat etmesi gereken önemli konulardan biri haline gelmiştir. Bu forkliftlerin özellikle gıda sektöründe kullanımı oldukça sakıncalıdır. Günümüz teknolojisi elektrikli forklift kullanımını desteklerken, işletmeler önemli ilk yatırım maliyetleri arasında yer alan forkliftlerini elektrikli forkliftler ile değiştirmeye başladı.

Bu kapsamda, sürdürülebilir uygulamaları ile dikkat çeken SANICA Türkiye’nin ilk elektrikli forkliftini Manisa Akhisar fabrikasında üreterek, piyasaya yakın zamanda sunduğu “TIGER” Elektrikli forklift modeli ile işletmelerin çevre dostu üretim yapmalarını sağlayarak birçok avantajı da beraberinde tüketicisi ile buluşturuyor. 6.5 METRE Asansör uzunluğu ile en yüksek rafları bile kolaylıkla düzenleyen, aynı zamanda, 3.5 Ton kaldırma kapasitesi ile en ağır yükleri rahatlıkla istifleyip depolama alanlarında üstün manevrası ile fark yaratan TIGER düşük elektrik tüketimi ile fabrika giderlerinde maksimum performans sergileyerek her geçen gün kullanıcı memnuniyetini üst sıralara çıkarıyor.

Temiz enerjiye dayalı, enerji verimliliği sağlayan ve teknolojik yenilikleri benimseyen bu modeller, sürdürülebilir üretim geleceğine de katkıda bulunarak, işletmelerin, karbon ayak izini minimuma indiren etkenlerden biri olacak

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Konu 1 Konuk

Sanayiye 240 Milyon TL’lik Dev Teşvik Paketi

Yayınlanma tarihi

-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2030’a kadar geçerli olacak yeni Yatırım Teşvik Sistemi’ni açıkladı. Faiz desteğinden SGK prim muafiyetine kadar birçok alanda destek geliyor.

Sanayi yatırımları için dev teşvik paketi açıklandı. Yeni sistemle yatırım tutarının %20’sine, 240 milyon TL’ye kadar destek verilecek. Dijital ve yeşil dönüşüm projeleri öncelikli olacak. Yerli makine üreticisi korunurken, Marmara’daki sanayi Anadolu’ya kaydırılacak. 6. Bölge’deki OSB’lerde çalışan paylarını 10 yıl hükümet karşılayacak.

Devamını oku

1 Konu 1 Konuk

TIRSAN;OĞUZHAN GRUP’A 250’NCİ TIRSAN ARACINI TESLİM ETMEKTEN GURUR DUYUYORUZ

Yayınlanma tarihi

-

Devamını oku

1 Konu 1 Konuk

Mustafa Çetin’den Kritik Uyarılar: İş Makinesi Operatörleri İçin Eğitimde Yeni Dönem

Yayınlanma tarihi

-

Her geçen gün çoğalan riskler, ağır sanayi ve iş makineleri sektöründe operatör eğitimlerinin ne kadar kritik olduğunu gözler önüne seriyor. Bu alanda yılların tecrübesine sahip, Çetinler İş Makineleri Sürücü Kursu ve Operatör Dayanışma Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çetin operatör belgelendirmesinden sahadaki güvenlik açığına kadar birçok başlıkta çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

“Eğitim, eğitim, eğitim…”, diyen Çetin, iş makinesi operatörlerinin tanımlanması ve belgelendirilmesi sürecindeki mevzuat karmaşasının altını çizdi. Çetin, operatör eğitimlerinin Millî Eğitim Bakanlığı ve yetkilendiren kurumlar tarafından verilmesi gerektiğini, bu süreçte emniyet kemeri ve baret kullanımının kesinlikle zorunlu olduğunu belirtti.

Ayrıca, sektörün gelişimi ve kaza risklerinin azaltılması için eğitim standartlarının düşmemesi gerektiğini vurgulayan Çetin, şöyle konuştu:

“Üniversitelerin nüfus kâğıdı fotokopisiyle belge düzenlemesi, sigorta dünyasında geçersiz sayılıyor…”

Sektörde yaşanan mevzuat karmaşasının iş güvenliği açısından kabul edilemez boyutlara ulaştığını belirten Çetin, kamu kurumları ve yasa yapıcılarla iş birliği çağrısında bulundu. İş makinelerinin günlük kontrolleri, periyodik bakımları ve raporlama süreçlerine de değinen Çetin, operatör ve işverenlerin güvenli çalışma prensiplerine uyması gerektiğini vurguladı.

 

“Eğitim alınmadan belge vermek asla kabul edilemez…”

Operatör eğitimlerinin kritik önemi, program onay süreçleri ve belgelendirmedeki usulsüzlükler detaylandırılırken, resmî kurumlar arasındaki belgelendirme uyuşmazlıklarına da dikkat çekti. Çetin, şu ifadesiyle mevzuatın netleştirilmesi gerekliliğini dile getirdi:

“İş güvenliğini sağlamak, insan hayatını korumak demektir…”

Eğitim kurumları, sektörel dernekler ve resmi makamlara, iş makinelerinin doğru belgelendirilmesinde yaşanan mevzuat çelişkilerinin giderilmesi yönünde uyarıda bulunuyor. Mustafa Çetin, konuyla ilgili olarak şunları ekledi:

“Tek bir belgeyle tüm sistemin güvenliği sağlanamaz; eğitim ve sınav süreci titizlikle işletilmelidir.”

Bu açıklamalar, iş makinesi operatörlerinin eğitim ve belgelendirme süreçlerine dair kamuoyunun dikkatini çekerken, mevzuatın netleştirilmesi ve standartların yükseltilmesi için atılacak adımların sektörün geleceğini belirleyeceğini ortaya koyuyor. İş güvenliği ve insan hayatının korunması adına, Mustafa Çetin’in vurguladığı bu prensipler, tüm paydaşların ortak akıl ve iş birliği içerisinde hareket etmesi gerektiğini açıkça ortaya koyuyor.

Devamını oku

Trend olan