Takip Edin

1 Konu 1 Konuk

ALPER KALAYCI: ENERJİ, TÜM DÜNYANIN EN ÖNEMLİ KONUSU HALİNE GELDİ

Yayınlanma tarihi

-

Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalaycı, ülkemiz ve dünyada enerjinin giderek daha önemli hale geldiğini ifade etti.

Tüm dünyada enerji gündemin en önemli maddesi haline gelmeye başladı. Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalaycı, “25 sene önce rüzgar sektöründe çalışarak sektöre giriş yaptım. Son 21,5 yıldır bir Alman firmasında görev yapıyorum. Son 11 yıldır da genel müdür olarak burada görev alıyorum. Kısa adı ENSİA olan Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin başkanlığını yapıyorum. Başka STK’larda da çeşitli görevleri yürütüyorum. Makine mühendisiyim” dedi.

ENSİA, BİR PROJE DERNEĞİDİR

Kalaycı açıklamalarına şöyle devam etti: “ENSİA, 2016 Temmuz ayında derneğimiz kuruldu. 7 senemizi doldurmuş durumdayız. 2021 mart ayı itibarıyla da derneğin başkanlığını yürütüyorum. 2016 yılı Temmuz ayında “Türkiye’yi yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında ekipman, teknoloji ve proje üreten uluslararası bir merkeze dönüştürmek” vizyonu ile çıktığımız yolda, temiz enerji alanında ülkemizin en kapsamlı kümelenme adresi olma seviyesine ulaşmış durumdayız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına doğru koşar adım ilerlerken, 100’e yaklaşan Kurumsal Üyelerimizle 50 bini aşkın insanımıza istihdam sağlıyoruz. Malatya’dan Mersin’e, Adana’dan Ankara’ya, Balıkesir’den İstanbul’a, Kocaeli’nden İzmir’e kadar; yurdumuzun pek çok kentinde faaliyet gösteren üyelerimiz; ülkemizin yenilenebilir ve temiz enerji yolculuğuna katkı koyuyor ve katma değeri yüksek üretimler gerçekleştiriyor. 105 kurumsal üyemiz var, 150’nin üzerinde toplam üyemiz bulunmaktadır.

YENİLENEBİLİR ENERJİ

Enerji, dünyanın en önemli konularından birini oluşturmaktadır. Rüzgar ve güneş başta olmak üzere yenilenebilir enerjiyi kullanabiliriz. Bu yenilenebilir enerji sayesinde karbon emisyonları da azaltılabilir. Türkiye’nin artık enerjide buraya evrilmesi gerekiyor. Dünyada küresel bir ısınma var. Bizim bir an önce temiz enerjiye geçmemiz gerekiyor. Ülkemiz, enerji anlamında çok ciddi avantajlara sahip. Bunları sağlıklı ve verimli şekilde kullanmamız gerekiyor. Rüzgar enerjisi ülkemizin daha çok batı kısmında ciddi avantajlara sahiptir. Ulusal enerji planımız çerçevesinde ülkemizin artık temiz ve yenilenebilir enerjilere yatırım artmaktadır. Deniz üstü enerjilerimiz de 2030’lu yıllarda hayatımıza girecek. Marmara Denizi içerisinde 3 tane potansiyel enerji çalışması ve ihalesi olacak.”

Özel Haber-AHMET DOĞAN

TKU MAGAZİN

 

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Konu 1 Konuk

Sibel Aygül: PLATFORMDER Olarak Meslek Liseleri Konusunda Önemli Bir Farkındalık Yaratmak İstiyoruz

Yayınlanma tarihi

-

Devamını oku

1 Konu 1 Konuk

İMMB Başkanı Halide Rasim Çelik: Bakanlıkla Beraber STK’lar da Uyum İçinde Çalışmalı

Yayınlanma tarihi

-

İş Makinaları Mühendisleri Birliği Derneği Başkanı ve Makine Mühendisi Halide Rasim Çelik, derneği ve sektörün durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İş Makinaları Mühendisleri Birliği Derneği’nin (İMMB); İş makinaları konusunda uzmanlaşmış makina mühendisleri tarafından 1998 yılı Ağustos ayında kurulduğunu belirten Halide Rasim; “Derneğimiz, inşaat firmaları, maden firmaları, iş makinası üreticileri, iş makinası temsilcileri ve servisleri gibi birçok sektörden gelen profesyonellerin ortak amaçla toplandığı bir dernektir. İMMB’nin amacı; çoğunluğu ithal ürünler olan iş makinalarının tanınmasını, yerli iş makinası kullanılmasının yaygınlaştırılmasını, ulusal servetimiz olan bu makinalarının iyi işletilmesini ve ekonomik ömürlerinin verimli bir şekilde sürdürülmesini sağlamaktır. Verimliliği sağlayacak bilgi kaynaklarına en kısa sürede ulaşmak, bu kaynaklara ihtiyaç duyacak nitelikli insan potansiyelinin güç birliğini oluşturmak istiyoruz. Bu bilgilerin teknik alt kadrolara ulaştırılmasıyla da en yaygın şekilde paylaşımını sağlıyoruz. İMMB üyelerine her yıl düzenli seminerler vermek suretiyle, üyelerimizin bilgi düzeyinin yükseltilmesini amaçlamaktayız. Bu seminerler aynı zamanda sektördeki insanların bir araya gelerek tanışmalarını sağlamaktadır ki bu da gelişimi ivmelendirmektedir. Derneğin her üç ayda bir sefer yayınladığı İMMB dergisi ilgili kurumlar, şirketler ve bireylere ücretsiz olarak gönderilmektedir. Düzenlenen ileri mühendislik eğitimleri ile sektöre nitelikli katılımın arttırılması hedeflenmektedir. Bu hizmetlerimizin yanı sıra resmi olarak da bilirkişi hizmeti sunmaktayız” ifadelerini kullandı.
Ülkemizde Güvenlik Standardı Almak Kağıt Üstünde Çok Kolay!

Tüm dünyada kabul edilen bir makine emniyet yönetmeliği olduğuna işaret eden Rasim, “Bu yönetmelik teknolojinin gelişimine bağlı olarak düzenli olarak revize edilir. Hangi makine olursa olsun bu yönetmelik uymamız gereken temel esasları belirten bir sistemdir. Bizim C standardı dediğimiz kendi üretmiş olduğumuz makinanın güvenlik sistemlerini deklere etmemiz gerekiyor. Bu deklere işlemi kağıt üstünde Türkiye’de çok kolay. Bu süreç bu kadar kolay olmamalı. Hangi makine olursa olsun kendi alanında, ilgili Bakanlık görevlilerince sıkı bir takip ve süreçle güvenlik anlamında belgelendirilmeli. Uzmanların sektörde daha aktif olması lazım. Üreticilerin CE standartları sürecinde daha fazla eğitilmesi gerekiyor. Bu sanayimizin gelişimi için başat bir rol oynamakta. Burada STK’lara biraz daha fazla görev verilebilir ve sürece dahil edilebilir. Bakanlıkla beraber STK’ların uyum içinde çalışmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.
Türk Lirası’nın mevcut durumu maalesef bir makinayı ithal etmenin imal etmekten daha ucuz olduğu gerçeğini dayatmakta olduğunu kaydeden Halide Rasim Çelik; “Bu da yerli üreticileri gerçekten çok zor durumda bırakıyor. Tasarruf tedbirleriyle güçlendirilmiş politikaları yine savunacağız ama bu durum ithalatı güçlendirecek ve artıracaktır. Bunu unutmamamız lazım. Biz, Türk iş makinası dendiğinde akla bir Alman otomotiv markası gelsin istiyoruz ve bu anlamıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Markalaşma, birleşmeyle, haklı rekabetle, doğru ürünle, doğru tedarik zinciriyle gibi nedenlerle mümkün” dedi.

Devamını oku

1 Konu 1 Konuk

Sağlık Bakım Tırı’ndan Özel Proje

Yayınlanma tarihi

-

Devamını oku

Trend olan