Takip Edin

Haber

Bayraktar TB3 ilk uçuş için gün sayıyor

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “TB3, dünyada kısa pistli gemilere konuşlu ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Biz projeyi duyurduktan hemen kısa süre sonra Amerika Birleşik Devletleri’nden ve İsrail’den benzer alanda çalışan kurumlardan ‘İlk biz olacağız’ diye açıklamalar geldi. Yarış halen daha devam ediyor” dedi.

Yayınlanma tarihi

-

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST’in dünyanın en büyük teknoloji etkinliği haline geldiğini belirterek, “Savunma sanayisinde ülkemiz önemli bir atılım başardı ama tüm diğer sivil alanlarda da bunu başarması gerekiyor, onları da genç kardeşlerimiz başaracak” dedi.

Bayraktar, TEKNOFEST ve şirketin projelerine ilişkin değerlendirmede bulundu. TEKNOFEST’i kurgularken “Acaba teknolojinin festivali olur mu?” diye düşündüklerini ifade eden Bayraktar, “Acaba sorusu yüzyıllardır geçerli. Medeniyetimizin bilim ve teknolojiyle olan bağı koptuğundan beri böyleydi ve hep ‘Acaba başarır mıyız? Sadece Avrupa yapar, Batı yapar’ düşüncesiyle büyüdük. TEKNOFEST’i de ilk kurguladığımızda ‘Acaba milletimiz teveccüh eder mi?’ soru işareti vardı. TEKNOFEST, Tuz Gölü’nün ortasında, neredeyse hiçliğin ortasında diyebileceğimiz yerde nasıl roketler fırlıyorsa, gençler hayallerimizi yeşertiyorsa, umutlarımızı çoğaltıyorsa aynen o şekilde ilk yılıyla başladı ve büyük bir volkan patlaması gibi bugünlere geldi.” diye konuştu.

TEKNOFEST’in ilk yıl 500 bin ziyaretçi ağırladığını, 2023’te rekorlar kırarak dünyanın açık ara en büyük teknoloji etkinliği olduğunu vurgulayan Bayraktar, sadece teknoloji yarışmalarına 1 milyondan fazla öğrencinin başvurduğunu söyledi.

Bayraktar, TEKNOFEST’e en yakın benzer yarışma etkinliğinin 20’de, 30’da biri olduğuna işaret ederek, “Bu anlamda TEKNOFEST adeta bir volkan patlaması gibi büyüyen, çığ gibi büyüyen ve her geldiğinde bizleri coşkuyla dolduran bir mevsim. Bizler için bir tutku haline dönüştü. 7’nci TEKNOFEST’i düzenliyoruz. Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında 3 büyük TEKNOFEST düzenlemeye karar vermiştik. İlki İstanbul’da gerçekleşti, ikincisini de çok anlamlı bir tarihte 30 Ağustos’ta Ankara’da kutlayacağız. Üçüncüsü de İzmir’de olacak ve TEKNOFEST coşkusuyla devam edecek.” ifadesini kullandı.

“Genç kardeşlerimiz başaracak”

“100 yıl sonra TEKNOFEST gençliğinin ortaya nasıl bir resim çıkaracağına” ilişkin soruya Bayraktar, şu yanıtı verdi: “Bugünleri hayal etmemiz nasıl zor olduysa onu şimdiden hayal etmek çok zor. Biz aslında bir kıvılcım yaktık ama bu kıvılcım milletimizin duasıyla, inancıyla, iyi niyetiyle tutuştu, öğrencilerimizin gayretiyle bugünlere geldi. Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği haline dönüştü. Daha yürüyecek çok yolumuz var. Evet, savunma sanayisinde ülkemiz önemli bir atılım başardı, bütün dünyada adından söz edilen milli ve özgün eserler geliştirdi. İnsansız hava araçlarımız öyle, milli akıllı mühimmatlarımız aynı şekilde. Bu eserleri tasarlayıp, geliştirip, üretmeyi başardı ama tüm diğer sivil alanlarda da bunu başarması gerekiyor. Onları da burada gördüğümüz genç kardeşlerimiz başaracak.”

Bayraktar TB3, KIZILELMA ve seyir füzeleri

Baykar’ın gündeminde bulunan projelere ilişkin de bilgi veren Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3’ün ilk uçuşu için gün saydığını söyledi.

Bayraktar, “TB3, dünyada kısa pistli gemilere konuşlu ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Biz projeyi duyurduktan hemen kısa süre sonra Amerika Birleşik Devletleri’nden ve İsrail’den benzer alanda çalışan kurumlardan ‘İlk biz olacağız’ diye açıklamalar geldi. Yarış halen daha devam ediyor. Tabii ilk uçuşla bitmiyor, ondan sonra gemiye, TCG ANADOLU’ya inip-kalkması gerekiyor. O yüzden Bayraktar TB3’ü azami gayretle ilk uçuşa ve sonraki aşamalarına hazırlıyoruz. Bayraktar KIZILELMA’nın da geliştirme faaliyetleri devam ediyor. İnşallah 2024’te üretime hazır hale gelmiş olacak ve üretime başlayacağız.” dedi.

Selçuk Bayraktar, Baykar’ın gündemindeki seyir füzelerine ilişkin geliştirme faaliyetlerinin de sürdüğünü kaydetti.

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

Atlas Lojistik Ödülleri 15 Yaşında

Yayınlanma tarihi

-

Atlas Lojistik Ödülleri 2024 heyecanı başladı. Başlangıcından itibaren kesintisiz olarak yoluna devam eden ve bu yıl 15. Yaşını kutlayacak lojistik sektörünün en saygın ödül organizasyonu Atlas’a yine büyük bir ilgi gösterilmesi bekleniyor.

“Atlas Lojistik Ödülleri Yarışması için bundan 15 yıl önce yola çıkarken sektörün kayda değer çalışmalarını ödüllendirerek ön plana çıkarmayı amaçlamıştık.” diyen Organizasyon Komitesi Başkanı İlker Altun;

“15 yıllık süreçte geriye dönüp geçen on dört yarışmayı değerlendirdiğimizde Atlas ödülünü almak için başvuran kişi ve şirketlerin itibarı ile ödülün kendisi arasında olumlu yönde bir etkileşim olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ödülü hak ederek alan ve müzesine götürenlerin itibarı aynı zamanda ödülün itibarını da artırmaktadır. Bu olumlu etkileşim nedeniyle Atlas Lojistik Ödülünü almak isteyenlerin sayısı ve niteliği artmaktadır.” Dedi.

Devamını oku

Haber

KADIN ETKİ RAPORU LOJİSTİK SEKTÖRÜNE IŞIK TUTACAK

Yayınlanma tarihi

-

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, lojistik sektöründe kadın istihdamının etkilerini ortaya koyacak “Kadın Etki Raporu” çalışmalarında verimli sonuçlar elde etmek için “Kadın Çalışan Etkisi Hakkında Anket”i lojistik sektörüne sunuyor.

UTİKAD üyesi firmaların kadın çalışanlarından ve yöneticilerinden oluşan UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu (KLOG), kurulduğu 2021 yılından bu yana aktif olarak çalışmalarına devam ediyor. Başta Mentor – Mentee Projesi olmak üzere sektöre farklı bakış açıları kazandırmayı hedefleyen faaliyetleriyle ön plana çıkan UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu “Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu” ile bu sene lojistik sektöründeki kadın çalışanların etkisini ortaya koymaya hazırlanıyor.

“KARAR VERME SÜREÇLERİNDE KADINLARIN POZİTİF DEĞERLERİNİ ORTAYA KOYABİLECEKLERİ ŞİRKET YAPILARININ SAYISINI ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu Koordinatörü Aslı Malay Tuncer, “2021 yılında Ayşem Ulusoy’un başkanlığında kurulan Kadın Lojistikçiler Odak Grubu’nun 2024 projeleri arasında en çok önemsediklerimizden biri “Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu”. Çünkü “Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu”ndaki analizlerle lojistik sektöründeki kadın çalışanların önündeki bariyerleri azaltmak, kadınların ulusal ve uluslararası teşvik ve desteklerden yararlanmalarını sağlamak ve yönetim kademesinde kadın istihdamını artırarak karar verme süreçlerinde kadınların pozitif değerlerini ortaya koyabilecekleri şirket yapılarının sayısını artırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

“KADIN ÇALIŞANLAR İÇİN HER KADEMEDE ÇALIŞMA ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ”

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü’nün Ağustos ayında yayınladığı “Çalışma Hayatı İstatistikleri Aylık E-Bülteni”ne göre ülkemizde 32.522.000 kişi istihdam ediliyor. Erkeklerde işgücüne katılım oranı yüzde 72,4 iken kadınlarda bu oran yüzde 36,7 olarak karşımıza çıkıyor. İstihdam oranlarında da erkeklerin kadınlara yaklaşık 2 katı oranla önde olduklarını görüyoruz. Erkeklerde istihdam oranı yüzde 66,9; kadınlarda istihdam oranı yüzde 32,1. Söz konusu bültendeki bir başka veride zorunlu sigortalı olanlarda erkeklerin oranı yüzde 66, kadınların oranı ise yüzde 34 olarak belirtiliyor. Bu istatistikler her ne kadar genel iş ortamını yansıtsa da lojistik sektörünün de erkek egemen bir sektör olduğunu varsaydığımızda, lojistik sektöründe de benzer bir sonuçla karşılaşacağımızı belirten UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu Koordinatörü Aslı Malay Tuncer, “Kadın çalışanlar lojistik sektöründe beyaz yakalı pozisyonlarda yer alma imkanı bulabiliyorlar. Ancak belli bir kademeden sonra cam tavan dediğimiz sınırlarda kalıyorlar, kadınların yönetim kademesinde ve şirketlerin C-Level pozisyonlarında, karar verici mercilerdeki sayılarını artırmak istememiz kadar, lojistik sektöründe sahada çalışmak isteyen özellikle liman sahalarında görev almak isteyen birçok kadın çalışan da var. Dolayısıyla kadın çalışanlar için her kademede çalışma şartlarının iyileştirilmesi, eşitlikçi ve gelişime açık bir sektör ortamı oluşturmak da oldukça önemli.” diye konuştu.

“KADIN ÇALIŞAN ETKİSİ HAKKINDA ANKET”

UTİKAD, Lojistik Sektörü Kadın Etki Raporu çalışmaları kapsamında İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Demirci’den destek alıyor. Prof. Dr. Ebru Demirci tarafından hazırlanan “Kadın Çalışan Etkisi Hakkında Anket” Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu’nda lojistik işletmelerinde görev yapan çalışanların profilleri ile görev yaptıkları işletmelerin performansları arasındaki ilişkiyi incelemek üzere tasarlandı.

UTİKAD Kadın Lojistikçiler Odak Grubu Koordinatörü Aslı Malay Tuncer, “KLOG olarak 150’nin üzerinde grup üyemizle birlikte sektördeki kadın gücünü, sektöre getirdiği farklılıkları paylaşmaya ve yeni nesil lojistisyenlere bu bilinci yerleştirmeye çalışıyoruz. 2022 yılında hayata geçirdiğimiz Mentor-Mentee Projesi ile grup üyemiz olan üst düzey mevkilerde görev yapan 15 kadın yönetici, 15 kız öğrenci ile eşleşerek staj dönemleri boyunca birebir çalışma imkanı bulmuştu. Bu dönemde de bu projemizin ikincisini gerçekleştireceğiz. KLOG olarak Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu sonrasında en heyecan duyduğumuz projelerimizden biri olan Mentor-Mentee Projesi ile de sektöre yeni adım atacak kadın çalışanları destekliyoruz.” dedi.

Lojistik Sektöründe Kadın Etki Raporu’nun Prof. Dr. Ebru Demirci’nin katkılarıyla hazırlanmasının ardından kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Aslı Malay Tuncer, “Raporun sağlıklı ve verimli sonuçlar ortaya koyabilmesi için lojistik sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalarımızı anketi yanıtlamaya davet ediyorum. Ankete katılmak ve katkı vermek isteyenler UTİKAD ile iletişime geçebilirler.” diye konuştu.

Kadın Çalışan Etkisi Hakkında Anket için tıklayınız.

 

Devamını oku

Ağır Yük Taşıma Araçları

Turgut Vinç, Kayseri ve Civarındaki İlk ve Tek Mobil Vinci Filoya Ekledi

Yayınlanma tarihi

-

Kayseri’nin önde gelen taşımacılık firmalarından Turgut Vinç, filosunu genişletmeye devam ediyor. Firma, 250 ton kapasiteli ve 115 metre yüksekliğe kadar erişebilen mobil vinci bünyesine katarak, bölgedeki ilk ve tek bu kapasitedeki vinç hizmetini sunmaya başladı.

Bu yeni yatırımla Turgut Vinç, taşımacılık ve inşaat sektöründe daha büyük ve karmaşık projeleri üstlenmeyi hedefliyor. Kayseri ve civarında mobil vinç ihtiyacına çözüm sunan firma, sektördeki rekabet gücünü artırıyor.

Devamını oku

Trend olan