Takip Edin

İş Güvenliği

SADA FUARCILIK BAŞKANI LEVENT BAYKAL: KOMATEK FUARI SEKTÖRÜ KUCAKLAMAYA DEVAM EDECEK

Yayınlanma tarihi

-

BU SAYIMIZDA 1 KONU 1KONUK SAYFAMIZDA LEVENT BAYKAL İLE BİRLİKTE KOMATEK FUARLARINI KONUŞTUK…

KOMATEK 2024 29 Mayıs – 1 Haziran da İstanbul Fuar Merkezi’nde 17.kez kapılarını ziyaretçilerine açacaktır. İstanbul 16 milyon nüfusu ve tarihi konumu ile sadece Türkiye’nin değil, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Balkanlar ve Türkî Cumhuriyetlerinin de en önemli sanayi yerleşimidir. Son yıllardaki global koşullar, çevre bilincinin öne çıkması, motor teknolojilerindeki gelişmeler ve daha temiz yakıtlarla çalışan makineler ile birlikte ortaya çıkan yeni makine ve teknolojiler kullanıcıların ve sektörün ilgisini çekmektedir. Elektrikli motorlar, hidrojenle çalışan motorlar ve 2023 yılı Ocak 1 itibariyle yürürlüğe giren Euro 5 motorlar piyasaya çıkmış olup bunların tamamını KOMATEK 2024’de görmek mümkün olacaktır. Konuyu Sada Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Levent Baykal ile konuştuk.

SEKTÖR BİLEŞENLERİ FUARDA BİR ARAYA GELİYOR

Baykal, “29 mayıs-1 haziran tarihleri arasında 17. KOMATEK 2024 17. Uluslararası İş ve İnşaat Makina, Teknoloji ve Aletleri İhtisas Fuarı düzenlenecek. Komatek fuarlarını 192 yılında düzenlemeye başladık. Sektörde herkesi bir araya getirdik. İnsanlar hem bir araya gelmek istiyorlar hem de bir araya gelmişken ticaret işlerini yürütmek istiyorlar. Fuarlarda ayrıca markalar kendi gövde gösterilerini yapmak istiyor. 2013-2015 yıllarında biz Komatek Fuarları’nda bunu yaşadık.2018’de başlayan ve 2019 yılında yılında da devam eden 18 bin makinenin satıldığı döneme şahit olduk. Daha sonrasında bu satış, 3 binlere kadar inmişti. Pandeminin gelmesi ile sektörün kalbi Ankara’da olmasına rağmen İstanbul’da fuarı İstanbuk’a geçirdik ve bütün sektörün teveccühünü kazandık. 45 bin metrekare alanda büyük bir fuar yapıyoruz. 2024 sonrasında çok daha büyüyecek fuarlara doğru gidiyoruz. Çok yüksek bir ziyaret bekliyoruz. En az 40 bin kişi ziyaretçi bekliyoruz. Online ziyaretçi kaydına başladık. 4 günlük bir fuar sürecinde 2024 KOMATEK’in yoğun geçeceğini düşünüyoruz.

 

İMDER FUARA DESTEK VERİYOR

İMDER’in kurucuları bu fuara katılıyor. Bu fuarda birçok bileşen bir araya geliyor. Fuarda en son teknoloji, en son gelişmeler ve en son yenilikler bir araya geliyor. İstanbul, fuara çok farklı bir değer katacaktır. Sektörün geldiği son durumu yanından görebilecek, izleyebileceğiz. Elektrikle çalışan motorlardan tutun da teknolojik gelişmeler ile KOMATEK, en önemli platformlardan biri olacak. Kamunun en önemli kesimleri burada olacak. Kamu alımları, DSİ, Karayolları Genel Müdürlüğü ve bu güzide kurumlarımızın yetkilileri burada olacak. Çok farklı bir KOMATEK fuarı olacak. Dünya liginde bir KOMATEK fuarı olacak.

 

TÜRK İŞ MAKİNELERİ SEKTÖRÜNÜ 33 YILDIR BİR ARAYA GETİRİYORUZ

 

Önümüzdeki yıllarda da Türk İş ve İnşaat Makineleri sektörü ve özellikle İMDER ve İSDER destekleriyle Etkinliği uluslararası bir etkinlik olarak pekiştirmek çabasındayız. KOMATEK, bu coğrafyanın en önemli buluşma noktası olmaya devam edecektir. KOMATEK 2024’de yeni firmalar, yeni makineler, yeni teknolojiler ve yeni yüzlerle bir arada olmayı diliyoruz.

 

 

 

 

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

Abbas Musa Gökburun: DEPREME DAİR

Yayınlanma tarihi

-

Deprem anında en önemli şey sakin olmaktadır. Deprem anında kesinlikle koşmayın binadan atlamaya çalışmayın. Güvenli bir yer bulup, diz üstü ÇÖK, Başını ve enseni koruyacak şekilde KAPAN, Düşmemek için sabit bir yere TUTUN…

Ülkemiz; deprem, sel ve heyelan gibi doğal afetlerin sıkça görüldüğü bir coğrafyada yer almaktadır. Afetler, doğa, teknolojik ya da insan kaynaklı oluşan, insanların hayatlarını, sosyal ve ekonomik faaliyetlerini önemli ölçüde etkileyen, yaralanma ve fiziksel tahribat ile birlikte büyük çapta can kaybına yol açan olağan dışı durumlardır. Afet eğitimleri toplum için çok önemlidir.  Afetler sırasında nasıl davranmamızı bilmemiz bizleri afet anında ve afet sonrasında bizleri koruyacaktır. Yakın zamanda yaşadığımız afet olan depremden bahsedelim. Depremlerde alınacak önlemler deprem öncesi ve sonrası olarak 2’ye ayırabiliriz:

Deprem anında neler yapmalıyız?

Deprem öncesi;

Doğal bir afet olan depremlere karşı hazırlıklı olmak adına bazı çalışmalar yapılması gerekmektedir.

Önceliğimiz deprem olmadan önce bazı hazırlıklar yapmak olmalıdır.

Evinizin depreme dayanıklı olup olmadığını araştırmalısınız.

Evimizde işyerimizde devrilme tehlikesi bulunan dolap televizyon gibi eşyalar mutlaka sabitlenmelidir.

Hemen ulaşabileceğiniz bir acil durum çantası hazır bulundurulmalıdır. İçinde kuru gıda ve su gibi malzemeler olmalıdır.

Gaz ve elektrik şalterlerinin yerini öğrenin.

Kapıların dışa doğru açılan özellikte olması sağlanmalıdır.

Afet toplanma alanını bilmemiz çok önemlidir. Afetler sonrası nerede toplanacağımızı E devlet üzerinden adres bilgimizi girerek rahatlıkla öğrenebiliriz.

Deprem anında;

Deprem anında en önemli şey sakin olmaktadır. Deprem anında kesinlikle koşmayın binadan atlamaya çalışmayın. Güvenli bir yer bulup, diz üstü ÇÖK, Başını ve enseni koruyacak şekilde KAPAN, Düşmemek için sabit bir yere TUTUN…

Balkona çıkmak çok tehlikelidir. Balkonlardan ya da pencerelerden aşağıya atlanmamalıdır.

Deprem anında Kesinlikle asansör kullanılmamalıdır.

Pencerelerden uzak durulmalıdır. Deprem anında kırılıp sizi yaralayabilir.

Deprem öncesi hazırlıkları tamamlamak sizin için büyük bir avantaj olacaktır. Deprem esnasında doğru şekilde hareket etmek adına afet bilinci eğitimi alınmalıdır. Yapısal olmayan hasarları en aza indirmek adına evlerde mutlaka eşyalar sabitlenmelidir. Depremin ne zaman geleceği belli değildir bunun için her zaman hazırlıklı olmalıyız. (Kaynak; AFAD)

Abbas Musa Gökburun

Güvensel Grup / A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı/Genel Müdür

 

TKU MAGAZİN

Devamını oku

Son Dakika

Makineye Sıkışan İşçi Hayatını Kaybetti

Yayınlanma tarihi

-

Kocaeli’nin Başiskele ilçesindeki bir metal geri dönüşüm fabrikasında bulunan makineye sıkışan işçi, yaşamını yitirdi.

Karadenizliler Mahallesi Başyiğit Caddesi’nde bir metal geri dönüşüm fabrikasında çalışan yabancı uyruklu C.T. (27) henüz belirlenemeyen nedenle makineye sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, C.T’nin hayatını kaybettiğini tespit etti.

Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Devamını oku

İş Güvenliği

YAZIN GÜNEŞİN ALTINDA ÇALIŞANLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Yayınlanma tarihi

-

Yaz yaklaştıkça ve günler uzadıkça, sıcak havalarda dışarıda ya da kapalı ortamlarda çalışmanın tehlikeleri de artıyor.

Özellikle vücut sıcaklığı kontrol edilemediğinde ortaya çıkan sıcak çarpması, çalışanlarda ciddi rahatsızlıklara neden oluyor. Sıcak havalarda nasıl güvenli çalışılacağını bilmenin ve gerekli önlemleri almanın önemine dikkat çeken Ülke Endüstriyel Kurumsal Çözümler Direktörü Murat Şengül, yaz aylarında çalışanlarda ısı stresi yaralanmalarını ve sıcak çarpmasını önlemeye yardımcı olabilecek ipuçlarını sıralıyor.

Yaz mevsimi tatil yapacaklar için deniz, kum ve güneş üçlüsünü getirirken sıcak havalarda veya ortamlarda çalışanlar için ise birçok riski ortaya çıkarıyor.  Güneşe ve ışınlarına direkt maruz kalınması, sıvı kaybının önlenememesi, çalışılan ortamın aşırı sıcak ve hava akımının yeterli olmaması ile çalışanların kalın ve sentetik kıyafetler giymesi gibi nedenlerin sıcak çarpmasına yol açtığını aktaran Ülke Endüstriyel Kurumsal Çözümler Direktörü Murat Şengül, çalışanların aşırı sıcak havalarda rahat çalışabilmeleri için işverenlerin bazı önlemleri erken dikkate alması gerektiğini, aksi takdirde sıcak çarpmalarında can kaybı oranlarının çok yükseldiğini belirtiyor.

Sıcak Çarpması Ölüme veya Kalıcı Sakatlığa Neden Olabiliyor

Havalar gittikçe ısınıyor ve sıcak havalarda çalışmak ciddi tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bu koşullara maruz kalındığında ise genellikle 36°C ile 38°C arasında olan vücut sıcaklığı normalin üzerine çıkıyor ve vücudun iç sıcaklığını kontrol edememesi ısı stresine yol açabiliyor. Özellikle vücut ısısının 10 ile 15 dakika içinde 41 derece veya daha yükseğe çıkmasının acil tedavi sağlanmazsa çalışanlarda sıcak çarpmasını meydana getirdiğini de aktaran Murat Şengül, ölüme veya kalıcı sakatlığa neden olabilen bu tehlikenin önüne geçmek için işletmelerin ve çalışanların dikkat etmesi gereken ipuçlarını sıralıyor.

1. Çalışma ortamı klimatize edilmeli. Çalışma ortamı klimatize edilmeli ve iklimlendirmesi olmayan bölgelerde doğal hava akımı sağlanmalıdır. Çalışılan bölgeye direkt güneş ışınlarının gelmesi engellenmelidir. Dış ortamlarda çalışan personelin de daha serin saatlerde çalışması sağlanmalı, ağır işler mümkün olduğunca daha az sıcak günlere kaydırılmalıdır.

2. Çalışan kıyafetleri ortama uygun olmalı. Çalışma kıyafetleri rahat, ince ve ısı tutmayan nitelikte olmalı, sentetik kıyafetler giyilmemelidir. Özellikle ayakkabı, tulum, baret ya da eldiven gibi kişisel koruyucu ekipmanların çalışma ortamındaki sıcaklık derecesine uygun özellikli olanları seçilmeli, aşırı sıcak nedeniyle çalışanların emniyet ekipmanlarından vazgeçmelerine olanak tanınmamalıdır.

3. Sıvı kaybı önlenmeli. Günlük sıvı tüketimi artırılmalı, kişiler susama hissi olmadan su içmeye teşvik edilmelidir. Vardiyalar normalden daha sık aralıklarla mola verilecek düzene göre ayarlanmalıdır.

4. Çalışan sağlık durumu takip edilmeli. Hipertansiyon, kalp hastalığı, şeker hastalığı, tiroid bezinin fazla çalışması gibi metabolik rahatsızlığı olanlar, astımlılar ve diğer kronik hastaların tedavileri gözden geçirilmeli ve doktorlarıyla bağlantı kurmaları, kullandıkları ilaçları kontrol ettirmeleri istenmelidir. 

5. Yiyecek tüketimine dikkat edilmeli. Yemek verilen iş yerlerinde hafif, sindirimi kolay, mevsime uygun menüler hazırlanmalıdır.

Devamını oku

Trend olan