Sektörel Gündem
Rüzgâr santrallerine bağlantı elemanı üretiyor
Türkiye’nin ilk ve tek akredite belgeli test laboratuvarına sahip bağlantı elemanları üreticisi olduklarını belirten Berdan Civata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi, Türkiye’de kurulu rüzgar santrallerinin yüzde 50’sine bağlantı elemanı ürettiklerini söyledi.

Türkiye’nin rüzgâr enerjisi potansiyelinin 48.000 MW olarak belirlenmiş olduğunu ifade eden Berdan Civata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi, bu potansiyele karşılık gelen toplam alanın Türkiye yüz ölçümünün yüzde 1,30’una denk geldiğini söyledi.
Hasan Şemsi, Türkiye’de kurulu Rüzgar Enerji Santralleri (RES) toplamının yaklaşık 12.000 MW, toplam kurulu elektrik gücünün ise yüzde 12 seviyelerinde olduğuna dikkat çekerek, “Bir rüzgâr türbini 8 bin parçadan oluşmakta; ana parçalar olan kule, kanat ve jeneratör, nasel ve iç aksamları, kule ve iç aksamları gibi tüm bağlantı elemanlarının büyük bir kısmı Türkiye’de üretilmektedir” dedi.
Türkiye’de kurulu rüzgar santrallerinin yaklaşık yüzde 50’sine bağlantı elemanı üreten Berdan Civata, rüzgâr türbini üretiminde dünyanın önde gelen firmaları GE, Vestas, Nordex, Enercon, Siemens, Gamesa, Alstom için yalnızca bir üretici değil, aynı zamanda global çözüm ortağı olarak faaliyet gösteriyor.
Dünya devi RES üreticilerinin ilgisini çekti
Rüzgâr enerjisi sektörüne girme fikrinin ilk olarak 2008’de katılım sağladıkları Almanya Rüzgâr Enerji Fuarı ile gerçekleştiğini ifade eden Hasan Şemsi, “Sektörde öncü olmak için çevreye ve canlılara zarar vermediğimizi gösteren, Avrupa normlarına uygunluk belgesi olarak kabul edilen CE belgesini almanın verdiği özgüvenle gitmiştik. Fuarda bizi böylesi hoş bir sürprizin karşılayacağını beklemiyorduk.
İlerleyen yıllarda sahip olduğumuz yarım asırlık tecrübemiz bizi RES sektöründe öne çıkardı. Günümüzde tam entegre üretim tesislerimiz, sektörün ilk akredite belgeli laboratuvarı ve uzman mühendis kadromuz en önemli rekabet gücümüzü oluşturuyor. ISO EN 17025’e göre akredite belgeli laboratuvarımız ile dünya devi RES üreticilerinin ilgisini çekmeyi başardık” diye konuştu.
Tarsus’ta 1979’da Yunus Şemsi ve Makine Yüksek Mühendisi Hasan Şemsi tarafından üçü çırak beş çalışanla 150 metrekarelik bir atölye olarak kurulan Berdan Civata, bugün yaklaşık 70’i mühendis olmak üzere toplamda 450 çalışanı ile 48 bin metrekare alan üzerine kurulu tam entegre altı ayrı üretim tesisinde çelik, paslanmaz çelik ve alaşımlı çeliklerden cıvata, somun, saplama, ankraj, özel ısıl işlemli pullar, manşon ve benzeri bağlantı elemanları üretimine devam ediyor.
Sektörel Gündem
Canlı Yayınımızda Bugün Çok Önemli Konuları Konuşacağız!

İş Makinaları Mühendisleri Birliği Derneği (İMMB) Yönetim Kurulu Başkanı Halide Rasim Çelik Hanım ile TKU MAGAZİN TV YOUTUBE KANALIMIZA Bugün Saat 12:30 13:00 saatleri arasında canlı yayın konuğumuz olacak.
İMMB Başkanı Halide Rasim Çelik ile Standartta Uygun Makine, İş Güvenliği, Periyodik Kontroller, İş Etiği Başlığı Altında Konuları Ele Alacağız, Bizi İzlemeye Devam Edin.
https://www.youtube.com/channel/UClYt5ATMYLQUmiNvl-_QPFwZİN TV
Her türlü sorularınız için watsaphattımız; 0532 263 01 34 bizlere bilgi verebilirsiniz.
Sektörel Gündem
Yiğit Akü, BIST Katılım Endeksine Girmek İçin İlk Adımı Attı!
Sektörel Gündem
PLATFORM TÜRKİYE KONFERANSI 30 NİSAN’DA İSTANBUL’DA!

Platform sektörü, 30 Nisan 2025 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olan Platform Türkiye Konferansı’nda bir araya geliyor. PLATFORMDER ve IPAF iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlik, sektör profesyonellerini ve uzmanları bir araya getirerek yenilikçi çözümlerle iş birliklerinin kapısını aralıyor.
Platform Sektörüne Özel Bir Buluşma
Platform Türkiye Konferansı, sektörün en önemli gündem maddelerinin tartışılacağı benzersiz bir ortam sunuyor. Sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve yenilikçi sektör çözümleri gibi temel konular, yerli ve yabancı uzman konuşmacılar tarafından değerlendirilecek. Katılımcılar, sektörün mevcut durumu ve gelecekteki olanaklarına ışık tutan paneller aracılığıyla hem bilgi sahibi olacak hem de iş bağlantılarını güçlendirme şansı yakalayacak.
PLATFORMDER Yönetim Kurulu Başkanı’ndan Çağrı
PLATFORMDER Yönetim Kurulu Başkanı Saruhan Günaydın, etkinlikle ilgili düşüncelerini “Platform sektörü, teknolojiyle birlikte hızlı dönüşümler yaşayan dinamik bir sektör. Platform Türkiye Konferansı, sektörün geleceğini şekillendirmek ve bilgi paylaşımını arttırmak adına büyük bir fırsat sunuyor. Yerli ve yabancı uzmanların bir araya geleceği bu etkinliğin, ülkemiz için sektörün gelişiminde önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. Tüm paydaşlarımızı, bu değerli etkinliğin bir parçası olmaya davet ediyorum” sözleriyle dile getirdi.
Sizi de Aramızda Görmek İsteriz!
Platform sektörüne yön veren fikirlerin paylaşılacağı ve sektörel bağlantılarınızı geliştirebileceğiniz bu özel etkinlikte yer almak için davetlisiniz! 30 Nisan 2025 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek Platform Türkiye Konferansı, bilgi ve yeni bağlantılar arayan herkes için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Hep birlikte sektörümüzün geleceğini şekillendirmek üzere buluşalım!
-
1 Konu 1 Konuk4 yıl önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Özel Haber3 yıl önce
ELFATEK’TEN AKİBA
-
Ağır Yük Taşıma Araçları4 yıl önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber4 yıl önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Son Dakika4 yıl önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Özel Haber4 yıl önce
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız
-
Son Dakika4 yıl önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika3 yıl önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi