Takip Edin

Haber

Lojistik Operasyonlarda Teknolojinin Etkin Kullanımı Büyük Avantaj Sağlıyor

Yayınlanma tarihi

-

Akca Lojistik, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi hizmetlerinin yanı sıra paydaşlarına ‘Akca Teknoloji’ çatısı altında teknolojik çözümler geliştirme ve uygulama hizmeti de veriyor.  Akca Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Erkam Akça, müşterileri için yapay zeka destekli yazılım hizmetleri, akıllı eldivenler gibi donanımsal destekler sağladıklarını ve teknolojinin etkin kullanımının lojistik operasyonlarda büyük avantaj sağladığını vurguladı.

İş ortaklarına yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan Akca Lojistik, paydaşlarına sağladığı teknolojik çözümler geliştirme ve uygulama hizmetlerini ‘Akca Teknoloji’ çatısı altında topladı. Akca Lojistik, sektörel bilgi birikimi ve tecrübeleri ışığında bu yıl kurduğu Akca Teknoloji markası ile lojistik sektörüne özgü yazılımsal ve donanımsal çözümler üretiyor. Akca Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Erkam Akça, lojistikte teknolojilerin etkin kullanımıyla müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına hızlı ve pratik şekilde cevap verdiklerini belirterek; “Teknolojide yaşanan hızlı değişim, firmalarda değişiklik ve dönüşüm yapma zorunluluğu doğuruyor. Teknoloji kullanımı; lojistik operasyonlar sırasındaki trafiği ve dataları işlemede, yönetmekte büyük avantaj sağlıyor. Bu amaçla çözüm ortaklarımıza sunduğumuz tüm yazılımsal ve donanımsal çözümleri birleştirerek Akca Teknoloji’yi kurduk. Verdiğimiz hizmetler sayesinde tüm operasyonlarda ve süreçlerde verimlilik, esneklik, izlenebilirlik, güvenlik, odaklanabilme gibi kazanımlar sağlıyoruz.” dedi.

Giyilebilir teknoloji sayesinde daha verimli operasyonlar yürütülüyor

Akca Teknoloji çatısı altında yazılımsal ve donanımsal hizmetler verdiklerini anlatan Akça; “Yazılım hizmetlerimizin yanı sıra donanımsal hizmetler de veriyoruz. Donanım operasyonlarımız kapsamında, otonom cihaz uygulamalarını operasyonlarımıza adapte edebilmek adına adımlar atıyoruz. Otonom ekipmanlar, AGV Sistemler ve insansız cihazların sağladıkları kazanımlar; operasyonel verimliliğin yanında ve bundan daha da önemli olarak iş sağlığı ve güvenliği açısından kaza riskini sıfıra indirmek ve operasyonel hata payını azaltmak.

Donanımsal çözümlerimizin en yenisi ise Thread in Motion tarafından geliştirilen akıllı eldivenlerin partneri olmamız. Giyilebilir teknoloji sayesinde depo içi elleçleme süreçlerinde çok daha verimli operasyonlar yürütüldüğünü görebiliyoruz. Stok yönetimi, veri toplama ve iletişim gibi alanlarda çok büyük potansiyele sahip akıllı eldivenleri kendi operasyonlarımızda da kullanıyor, sonuçları herkesten önce test ederek verimliliğini ispatlamış oluyoruz. Amacımız, kendi operasyonlarımızda ve iş ortaklarımızın faaliyetlerinde en üst düzeyde verimlilik sağlamak. Teknolojinin sektörde etkin kullanımı maliyetleri düşürürken müşteri memnuniyetini de artırıyor. Sektörümüzde dönüşümün öncüsü olmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Müşterilerimizin tüm süreçleri tek elden yönetebilmesini sağlıyoruz

Akca Teknoloji çatısı altında verdikleri yazılımsal hizmetleri de anlatan Akça, şu bilgileri aktardı: “Yazılım hizmetleri adı altında IT Danışmanlık, WMS (depo yönetim sistemi) ve TMS (nakliye yönetim sistemi) Kurulumu, bu sistemlerin iş ortaklarının ERP’leri ile canlı entegrasyonları ve Pazaryeri Entegrasyon Hizmetleri veriyoruz. Kullandığımız CONWO yazılımıyla mevcutta hiçbir yapıda olmayan sahada kullanılan akıllı eldivenlerden veri toplayarak yapay zeka destekli, gerçek zamanlı hedef ve verim analizi yapabiliyoruz. Aynı zamanda cihazın (kullanan kişinin) depodaki yerini ve deponun en fazla kullanılan alanlarını gösteren sıcaklık haritası, depolardaki yerleşim planlarımızı verimli, sağlıklı, güvenli ve dinamik bir şekilde yönetmemizi sağlıyor. Böylelikle girilmemesi gereken kısımlara giriş engellenerek, ani cihaz düşüşlerinde çalışanın yöneticisinin uyarılması sağlanıyor.  IT Danışmanlık Hizmetleri kapsamında tüm sistem (ağ, siber güvenlik, veri depolama, yedekleme, raporlama vb.) ve entegrasyon kurulumu, modernizasyonuyla birlikte 7/24 takibini ve desteğini de sağlıyoruz. Gerek lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmalara, gerekse depolama veya nakliye süreçlerini kendisi yöneten her sektörden firmaya partneri olduğumuz yazılım çözümlerimizle yerinde tespit, analiz, kurgu, eğitim ve uygulama çözümleri üretmekteyiz. Bu hizmetlerde, On-Premises ya da Cloud ortamında, direkt satış ya da kullandıkça öde gibi alternatif finansman modelleri ile çözümler üretebilmekteyiz. Ayrıca, son yıllarda e-ticaret hacminin artması ile birlikte iş ortaklarımızın tüm süreçlerini tek elden ve entegre bir şekilde yönetebilmesi adına pazar yerleri ile de entegrasyonlarımızı hazır hale getirdik. Burada, Akca Lojistik’in gücünden de faydalanarak, sistemsel entegrasyon hizmetlerinin yanında depolama, depo içi fulfillment, satış ve operasyon hizmetlerinin aksamadan sürdürülmesi ve takibini sağlıyoruz.

Özet olarak, lojistik sektörü teknolojilerin adapte edilebilmesi açısından çok şanslı ve inovasyona açık bir noktada bulunuyor. Depolarda elleçlenen milyonlarca ürün ve sahada yapılan binlerce sevkiyat datasının tutulması, işlenmesi ve analiz edilmesi hem operasyonların doğru KPI’lar ile gerçekleştirilmesi, hem de gelecek öngörülerinin hazırlanmasında çok kritik rol oynuyor. Biz de, Akca Teknoloji olarak, bu yoğun trafik içinde iş ortaklarımızın yüklerini hafifleterek, hedeflerine ulaşabilmeleri için know-how’ımız ve operasyonel kabiliyetlerimiz ile destekçileri oluyoruz.

TKU MAGAZİN

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

TKU MAGAZİN TV CANLI YAYINLARIMIZ SON HIZLA DEVAM EDİYOR..

Yayınlanma tarihi

-

https://www.youtube.com/channel/UClYt5ATMYLQUmiNvl-_QPFwZİN TV

Ağır Kaldırma Taşıma ,Proje Lojistik ,Vinçli Taşıma ,Yükleme Depolama  lojistik sektörüne 18 yıllık deneyimle Net Medya olarak çıkardığımız (Taşıma Kaldırma Üniteleri Magazin ) TKU Magazin Dijital E-Dergi ve YouTube kanalımız ile sektörün sorunlarını ,yenilikçi hareketlerini ,marka bilinirliğini  Firmalarınızın yatırmalarını sektörde yarattığı katma değerini ,sektörün sorunlarını ele alıyor yılların verdiği tecrübe ile masaya yatırıp konuşuyoruz.

Karaca Vinç Nakliyat İstif ve İş Makinaları Kiralama Genel Müdürü Ahmet Toktay ile Bugün

Bügün 15.03.2025 (Cumartesi Saat :11:00 11:30 Son dönemde Firması için oluşturdukları Yenilikçi Sistemi, Makine Parkuruna yaptığı yatırımları ,Satış Sonrası Hizmetleri ,Sektörü ve Sorunlarını Konuşacağız. Sorularınızı watsap hattımız:0532 263 01 34 sorabilirsiniz.

Devamını oku

Haber

Enerjisa Üretim’den Türkiye’de Bir İlk, Ovacık RES Uçtan Uca Kadınlara Emanet!

Yayınlanma tarihi

-

Enerji sektöründe fırsat eşitliğini sağlamak ve kadın istihdamını artırmak için harekete geçen Enerjisa Üretim, Dünya Kadınlar Günü’nde sektöre rol model olan bir dönüşümü kutluyor. REDKA (Rüzgarı Enerjiye Dönüştüren Kadınlar) programıyla kadın mühendis ve teknisyenleri sektöre kazandırırken, Türkiye’nin ilk tamamen kadın ekibiyle yönetilen rüzgar santrali Ovacık RES, kadınların enerjideki gücünü ortaya koyarak sektörde köklü bir değişimin simgesi olmaya devam ediyor.

 

Türkiye’de bir ilk, tamamı kadın çalışanlardan oluşan Ovacık RES

Türkiye’nin yenilenebilir enerji dönüşümüne öncülük eden Enerjisa Üretim’in enerji santrallerinden Ovacık RES, yalnızca enerji üretmekle kalmıyor, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda da sektörde eşitliğin rüzgarını estiriyor. Avrupa’nın tek seferdeki en büyük rüzgar yatırımlarından biri olan 1.000 MW’lık YEKA RES-2 projesinin bir parçası olan Ovacık RES, Türkiye’de ve yakın coğrafyada bir ilk olarak uçtan uca tamamen kadınlar tarafından yönetilen ilk rüzgar santrali olarak tarihe geçti. Teknik bakımından işletme yönetimine, hatta güvenliğe kadar tüm roller kadınlar tarafından üstleniliyor.

 

REDKA programıyla yetişen kadın mühendis ve teknisyenler, bugün Ovacık RES’te sahada aktif rol alarak enerji sektöründe dönüşüme öncülük ediyor. Enerjisa Üretim’in yerel kalkınmaya verdiği destekle, sadece kadın profesyoneller değil, bölge halkından kadınlar da sektöre kazandırılıyor. REDKA programı sayesinde kadınlar, türbinlerin bakım ve işletmesinde görev alarak rüzgarın gücünü yöneten isimler haline geliyor.

 

Kadınların enerjideki gücü sınır tanımıyor

Enerji sektöründe kadın istihdamına yön veren REDKA programı, mühendis ve teknisyenleri yenilenebilir enerji alanında uzmanlaştırarak sahada aktif rol almalarını sağlıyor. Rüzgar enerjisi teknolojileri, bakım-onarım süreçleri ve operasyonel yönetim gibi kritik alanlarda verilen eğitimlerle kadınlar, teoriyi pratiğe dönüştürerek sektörde güçlü bir yer ediniyor.

Enerjisa Üretim, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) doğrultusundaki taahhütleriyle kadınların enerji dönüşümündeki gücünü artırmaya devam ediyor. REDKA ile kadınlar sadece sektöre adım atmıyor, dönüşümün öncüsü oluyor.

 

Kadınların enerjisiyle geleceğe yön veriyoruz

Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yaptığı açıklamada, kadınların sektördeki varlığının artırılmasının sürdürülebilirlik açısından kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;

 

“Enerji sektörü sadece teknik uzmanlıkla değil, kapsayıcılık ve çeşitlilikle büyür. Ovacık Rüzgar Enerji Santrali ve REDKA programıyla kadınların yenilenebilir enerjide daha fazla yer almasını sağlamak için yola çıktık ve artık biliyoruz ki bu, yalnızca bir sosyal sorumluluk değil, sektörün geleceğini güçlendiren bir gereklilik. Uzun yıllardır erkek egemen bir alan olarak görülen enerji sektöründe büyük bir dönüşüm başlattık. Ovacık RES, Türkiye’de ve yakın coğrafyada bir ilk olarak uçtan uca tamamen kadınlar tarafından yönetilen bir santral. Teknik bakımından işletme yönetimine, güvenliğe kadar tüm roller kadınlar tarafından üstleniliyor. Bu sadece bir istihdam hamlesi değil, bir dönüşüm hareketi. Çünkü biliyoruz ki eşitlik vaadi, gerçek eşitliği sağlamak için somut adımlar atmayı gerektirir. Enerji sektöründeki kadın istihdam oranlarının düşük olduğunu biliyoruz ve bu düzeni değiştirmek için somut adımlar atıyoruz. İki yıl önce başlattığımız ‘Rüzgarı Enerjiye Dönüştüren Kadınlar’ programı ile mühendis ve teknisyen kadınları sektöre kazandırdık, bugün Ovacık RES tamamen REDKA’lara emanet. Yenilenebilir enerji alanında kadın istihdam oranını %60’a çıkarmayı hedefliyoruz ve bu hedefe ulaşana kadar durmayacağız. 8 Mart’ı sadece çiçek verilen bir gün olarak değil, kadınların potansiyellerini ortaya çıkaran ve hak ettikleri yerlere gelmelerini sağlayan fırsatlarla taçlandırmamız gerektiğine inanıyoruz. Enerjisa Üretim olarak biz bu değişimin öncüsü olmaya kararlıyız. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor ve enerji sektöründe daha fazla kadını görmek için çalışmaya devam edeceğimizi vurgulamak istiyorum” dedi.

Enerjisa Üretim Ovacık Santrali İşletme Mühendisi Saadet Çekemoğlu, kendisinin de buraya yüksek hayaller kurarak geldiğini söyleyerek;

“Enerji sektörü zorlu koşullara sahip olabilir, ancak biz kadınlar her sahada, her sektörde en iyisini başarabiliriz. Ovacık RES, Türkiye’nin ilk ve tek tamamen kadınlardan oluşan santrali. Burada çalışmak benim için büyük bir gurur. 54,6 MW kurulu güce sahip 13 türbinimiz, her biri 4,2 MW  üretim kapasitesine sahip ve kulelerimiz 110 metre yüksekliğinde. Bu projede yer almak, hayallerimin peşinden koşmanın ve cesaretin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Kadınlar olarak hayal etmekten ve cesaret etmekten asla vazgeçmemeliyiz” dedi.

Manisa’da doğup büyüdüğünü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi elektrik programından mezun olduğunu belirten Ovacık Santralinin İşletme Teknisyeni Zelihanur Güler ise;

“Üniversiteye kadar enerji sektörünü erkeklere özgü bir alan olarak görüyordum. Ancak Ovacık RES’in kadınlar tarafından işletileceğini duyduğumda, ‘Ben neden yapamayayım?’ dedim ve bu yolculuğa adım attım. REDKA programı sayesinde rüzgar türbinlerinin çalışma prensiplerinden yüksek gerilimde çalışmaya kadar kapsamlı teknik eğitimler aldım ve sahada uygulama fırsatı buldum. İlk başta yüksek kuleleri görmek beni korkutmuştu, ancak eğitimlerle bu korkumu yendim ve artık bu işi tutkuyla yapıyorum. Ailem ve arkadaşlarım hep yanımda oldu, onların desteğiyle cesaretimi artırdım. Bugün bu sektörde çalışan bir kadın olarak, şunu söylemek istiyorum: ‘Bu işin kadını erkeği yok. Hayallerinizin peşinden gidin, cesaretinizden asla vazgeçmeyin” dedi.

 

 

Devamını oku

Haber

Işıl Bilgin: “Kadınlar Sahada, Kadınlar Her Yerde!”

Yayınlanma tarihi

-

İstanbul Vinç Pazarlama Müdürü Işıl Bilgin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak kadın yönetici olarak mesajını yayımladı. Bilgin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Ben Babasının Cesur Kızıyım”

 

“Personel yükseltici platform kiralama sektörü; fiziksel gücün, teknik eforun ve sahada olmanın önemli olduğu bir alan. Pek çok kişiye ‘erkek işi’ olarak ezberletilmiş olsa da ben bu sektöre babamın cesaretlendirmesiyle girdim. Bana inandı, destek oldu ve başarabileceğimi gösterdi. Bugün burada olmamın en büyük nedenlerinden biri, o ilk adımdaki büyük destek. Bu anlamda ben, babasının cesur kızıyım.

 

Şimdi ben de sadece muhasebe, iletişim ve pazarlama alanlarında değil; operatörlük, teknik servis ve mühendislik gibi sahada da kadınları görmek istiyorum. Çünkü biliyorum ki yeterince istediğimizde ve azimle denediğimizde her alanda var olabiliriz. Bu yolda bana ilham veren tüm güçlü kadınlara ve yanımızda duran, bizi destekleyen erkek meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Birlikte daha kapsayıcı ve güçlü bir sektör inşa edeceğimize inanıyorum.”

 

Kadınların her alanda olması dileğiyle…

Devamını oku
Reklam hba.com.tr

Trend olan