Proje Taşıma Lojistiği
UTİKAD, 2023 beklentilerini açıkladı
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) düzenlediği basın toplantısında, lojistik sektörünün 2022 yılı değerlendirmesi ve 2023 yılı beklentileri ile UTİKAD Türk Lojistik Sektörü Araştırması sonuçlarını paylaştı.
İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıya, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, Başkan Yardımcısı Emre Eldener, Barış Dillioğlu, Bilgehan Engin, Yönetim Kurulu Üyeleri Arkın Obdan, Caner Aydın, Cihan Yusufi, Cihan Özkal, İsmail Tekin, Mehmet Özal, Serdar Ayırtman, Serkan Eren, Yüksel Kahraman, UTİKAD İcra Kurulu Üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Açılış konuşmasında lojistik sektörünün geride bıraktığı 2022 yılında hem küresel hem de bölge özelinde birçok sorunla mücadele ettiğini belirten Ulusoy, “Küresel ekonomideki durgunluk, artan enerji fiyatları, savaş nedeniyle ticaret rotalarındaki değişimler ve sınır kapılarında yaşanan uzun TIR kuyrukları gibi hızlı şekilde çözüm üretilmesi gereken sorunları sektörümüzün çatı derneği olma bilinciyle etkin şekilde gündemimize aldık ve kamu nezdinde gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde çözüm önerileri sunduk dedi.
Ulusoy, 2022 yılında küresel ekonomik krizin bir yansıması olarak karşılaşılan risklere karşı üyelerin bilgilendirilmesi ve genç istihdamın sektöre kazandırılması gibi birçok konuda çeşitli webinarlar düzenlendiklerine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Küresel Finansal Ekonomi Değerlendirmesi ve Z Kuşağı webinarlarımızın yanı sıra eğitim konusunda da uzman isimleri üyelerimizle bir araya getirdik. Sosyal medya hesaplarımız üzerinden sektörün tüm paydaşlarına ulaşmaya çalıştık. Beş şehirde üye firmalarımızın temsilcileriyle bir araya geldiğimiz ‘Üye Buluşmaları’ vesileleriyle beklentileri ve sorunları tespit ettik. Gençlerle bir araya geldiğimiz üniversite buluşmaları düzenledik. Onların beklentilerini gelecek planlarımız arasına aldık.”
“Sektöre verilen teşvikler KOBİ’leri kapsayacak şekilde iyi kurgulanmalı”
Çin’in Bir Kuşak Bir Yol Projesi kapsamındaki Orta Koridor’da Türkiye’nin konumunun önemine vurgu yapan Ulusoy, lojistik sektöründe rekabet için güzergahların ve pazarların çeşitlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Ulusoy, Türkiye’nin yaptığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray ve limanlar gibi önemli yatırımlara dikkati çekerek, Orta Koridor’da Türkiye’nin doğudan batıya kesintisiz erişimin sağlanması açısından kritik bir yere sahip olduğunu söyledi.
Orta Koridor güzergahında hedeflenen kapasiteye ulaşılması için Türkiye’nin ardından komşu ülkelerin de altyapı, gümrük ve mevzuat iyileştirilmeleri yapması gerektiğine vurgu yapan Ulusoy, “Lojistik sektörüne verilen teşvikler KOBİ’leri kapsayacak şekilde iyi kurgulanmalı ve özellikle Avrupa Yeşil Mutabakatı gibi önemli bir gündem maddesi sektör olarak önümüzde dururken araç dönüşümleri gibi konularda teşviklerin tüm lojistik sektörünü kapsayacak şekilde ele alınması son derece önemli” değerlendirmesini yaptı.
Ulusoy, ilerleyen süreçte lojistik sektöründe insan kaynakları sorununun en önemli gündem maddeleri arasında yer alacağını belirterek, şoför ihtiyacına ve hem mavi yaka hem de beyaz yaka istihdamına yönelik UTİKAD’ın çalışmalar yapmayı planladığını vurguladı.
“Taşımacılık hizmetlerinde yüzde 57,89’luk bir artış yaşandı”
UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler ise sunumunda, Türk Lojistik Sektörü Araştırması sonuçlarına göre lojistik sektörünün genç ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirtti.
Güler, sektörün büyüklüğüne dair şu verileri paylaştı:
“2022 yılı kasım ayı sonu itibarıyla mal ithalatımız yaklaşık 331 milyar dolar, ihracatımız ise 231 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verileri çerçevesinde Ocak-Ekim 2022 döneminde bir önceki yıl aynı döneme göre yaklaşık yüzde 52,92 artışla 76 milyar dolar tutarında hizmet ihracatı gerçekleştirilmiştir. Taşımacılık hizmetlerinde yüzde 57,89’luk bir artış yaşandı, yük gelirleri ise 10 milyar 385 milyon dolar olarak gerçekleşti.”
UTİKAD’ın sektörün 2023 yılı beklenti ve öngörüleri ise şöyle sıralandı:
- Yetki belgesi sayılarında sadeleşmeye gidilmesi.
- Türkiye’nin lojistik altyapısını destekleyecek yatırımlar yapılması, demiryolu ağının lojistik merkezlere bağlanmasını sağlayacak altyapı yatırımlarının yapılması.
- Demiryolu altyapısının güçlendirilmesi.
- Kesintisiz taşımacılık yapılabilmesinin sağlanması.
- Transit taşımacılığın geliştirilmesi, sektöre giriş şartlarının ve TİO yeterliliklerinin revize edilmesi.
- Endüstri 4.0 ve Blockchain teknolojisinin getirdiği olanakların sektöre adaptasyonunun sağlanması.
- Dijital dünya için farkındalığın geliştirilmesi.
- Teknolojik yatırımlara ve dijital altyapıya destek verilmesi.
- 12. Kalkınma Planı’nın ulaştırma ve lojistik sektörü için pozitif ivme sağlaması.
- Yabancı yatırımların artması. Navlun seviyelerinin normalleşmesi. Sektörün yeşil dönüşümüne dair mevzuat ve uyum çalışmalarının yapılması.
- E-ticaret ve e-ihracatın artması.
Vinç Proje
Yılın Yatırımı!
Üstün teknoloji, özgün tasarım, kaliteli ürün, seri üretimi, en hızlı teslimatla hız ve zaman kazandıran yatırım fırsatı ASELKON’da!
Aselkon Hidrolik, Ülke ekonomisine ve Konya sanayisine katkıda bulunmak gayesiyle sektördeki faaliyetlerine 2006 yılında yüksek tecrübeli teknik personeli üretimine başladı. Son dönem yeni teknolojisi birçok ürünün altına imza atıyor. Gelecekte de kaliteden ödün vermeden çıtasını çalışanları yükseltmeyi hedefleyen sinerjisi ile kurulduğu tarihten günümüze kadar müşterilerine tecrübe, geçerlilik ve güvenilirlik unsurlarının sağlanmasının garantisi olmuştur. Taahhütlerini zamanında ve eksiksiz yerine getirmek için gerekli malzeme, bilgi, ekip ve ekipmana sahip olan firmamız her zaman en iyisini yapmayı ve müşteri memnuniyetini sürekli yükseltmeyi amaçlamaktadır. “ Kaliteli ve ekonomik ürün ” sloganıyla, günümüz rekabet piyasasında ihtiyaç duyulan ürün ve ekipmanları , aranılan anılan firma olması sektördeki ile son hızla üretimine devam ediyor.
Ağır Nakliye Proje Lojistiği
Projelerin Aranan İsmi; Aydıntaş Vinç
Stratejik ve teknik açıdan kritik öneme sahip olan projede, yüksek kapasiteli vinç filosu ile gücünü bir kez daha kanıtlayan Aydıntaş Vinç Projelerin aranan ismi.
Montaj sürecinde, 1600 ton kapasiteli paletli vinç ile 1000 ton kapasiteli mobil vincimizi eş zamanlı kullanıldı. Güvenli ve verimli bir operasyon gerçekleştirildi.
Başarılı operasyon ile Aydıntaş Vinç’in sektördeki lider firmalardan biri olduğunu ve uzmanlığını bir kez daha kanıtladı. Aydıntaş yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri , Projenin her alanında ve her aşamasında görev alan uzman ekibinin gösterdikleri üstün gayret ve profesyonellik için içtenlikle teşekkür ediyoruz.Aydıntaş Vinç olarak gelecekte de aynı kararlılık ve yüksek standartlarla, tüm sektörlerin en güvenilir ve güçlü iş ortağı olmaya devam devam edeceklerini ”söylediler.
Ağır Nakliye Proje Lojistiği
Aksaray AR-GE Merkezi
Mercedes-Benz Türk Aksaray AR-GE Merkezi’nden Uzun Yol Testinde Elektrikli Adımı!
Mercedes-Benz Türk’ün İstanbul ve Aksaray fabrikaları bünyesinde bulunun iki AR-GE Merkezi, çatı şirketi Daimler Truck AG’nin Almanya, ABD, Brezilya, Çin, Hindistan ve Japonya’da bulunan AR-GE merkezleriyle birlikte küresel “Yetkinlik Merkezi” olarak hizmet veriyor. Aksaray AR-GE Merkezi ayrıca dünya genelindeki Daimler Truck AG fabrikalarında üretilen tüm konvansiyonel ve elektrikli Mercedes-Benz kamyonların uzun yol testlerini gerçekleştiren tek merkez olarak Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor.
Mercedes-Benz Türk’ün 2018 yılında 8,4 milyon avroluk yatırım ile Aksaray Kamyon Fabrikası bünyesinde kurduğu AR-GE Merkezi, çatı şirketi Daimler Truck AG’nin global ağı içerisinde Mercedes-Benz kamyonlar için tüm dünyaya yol testi onayı veren “Tek Merkez” olarak hizmet veriyor.
Mercedes-Benz Türk Aksaray AR-GE Merkezi bünyesinde bulunan test merkezinde, dünya çapındaki tüm Daimler Truck AG fabrikalarında üretilen kovansiyonel ve elektrikli Mercedes-Benz kamyonların uzun yol testleri gerçekleştiriliyor. Merkez, 2023 yılından bu yana elektrikli araçlar için de uzun yol testi onayı veren “Tek Merkez” konumunda yer alıyor.
Mercedes-Benz Türk Araç Testleri Grup Müdürü İmdat Şahin yaptığı açıklamada, “Aksaray AR-GE Merkezi olarak, bünyemizde bulunan test merkezimizle, Daimler Truck AG’nin global faaliyetlerinde önemli rol oynuyor ve Türkiye’yi küresel arenada gururla temsil ediyoruz. Merkezimiz, tüm dünyadaki konvansiyonel Mercedes-Benz kamyonların uzun yol testi tek onay merci konumunda iken, 2023 yılından itibaren elektrikli kamyonların da uzun yol testlerinin tek onay merkezi konumuna gelmiştir. Testlerimizi, Türkiye’nin farklı şehirlerinde 8 farklı klasmanda ve 30 farklı güzergahta gerçekleştiriliyoruz. Elektrikli araçlardan konvansiyonel araçlara kadar geniş bir yelpazede uzun yol testi onayı sunduğumuz merkezimizle, global arenada konumumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz.”
-
1 Konu 1 Konuk4 yıl önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Özel Haber2 yıl önce
ELFATEK’TEN AKİBA
-
Ağır Yük Taşıma Araçları4 yıl önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber4 yıl önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Son Dakika4 yıl önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Özel Haber4 yıl önce
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız
-
Son Dakika4 yıl önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika3 yıl önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi