Takip Edin

Haber

E-Ticaret Sektörü Büyümeye Devam Ediyor

Yayınlanma tarihi

-

Pandemi döneminde patlama yapan e-ticaret sektörü büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz seneyi 484 bin işletme sayısı ile kapatan sektör, sene sonu 600 bin işletme ile kapatması bekleniyor. Bu artış ile özellikle depo elamanında açığın olacağını belirten WORLDEF Başkanı Ömer Nart, “Bugüne kadar 30 binin üzerinde öğrenci yetiştirdik. Binlerce kişiyi işletmelere yerleştirdik. Bu ihtiyaç bizim yaptığımızın 100 katı civarında” dedi.

28-30 Eylül arasında düzenlenecek olan World E-Commerce Forum öncesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Forumda, E-ticaret verileri, e-ticarette büyüme ve e-ticaret sektöründe istihdam açığı gibi konular ele alındı. Türkiye’de ki 484 bin işletmenin pazar ve istihdam hacmine katkısı olduğunu vurgulayan WORLDEF Başkanı Ömer Nart, “Pazar hacmi 2021 için 384 milyar dolar açıklandı. Bu rakamın bu sene 450 ile 500 milyar olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki sene 2022’nin rakamları açıklandığı e-ticaret yapan şirket sayısı 600 bin olacağını düşünüyoruz. Ayrıca bu artış ile beraber özellikle depo elemanı açığında büyük eksiklerin olacağını düşünüyoruz” dedi.

 

“E-ticaret de Çok Hızlı Büyüme Var”

Bu sene World E-Commerce forumunun 9’uncusunu düzenlediklerini belirten Nart, “Yaklaşık 20 bin kişi katılımı bekliyoruz. Forum da bir araya getirdiğimiz küresel e-ticaret pazar yerleri, toplamda 250 milyar dolarlık bir pazar hacmine sahip. Türk üretici ve e-ticaretçiler buradan yüzde 1 pay alsalar buda 2.5 milyar dolarlık ihracata tekabül eder. Türkiye’nin şu anda mevcut e-ihracatı 2 milyar dolar civarlarında. Dolayısıyla ikiye katlamaktan bahsediyoruz. Türkiye’deki e-ihracat pandemiden sonra ikiye katlayarak arttı. Yurt dışından olmadığı kadar talep alıyoruz. E-ihracattaki başarısızlık oranları e-normal e-ticaretteki başarısızlık oranlarına göre çok daha düşük. 2019’dan beri e-ticaret de çok hızlı büyüme var. E-ticaret yapan şirket sayıları 2019 yılında 56 bin adetti, 2020’de 254 bin adet, 2021 yılında ise 484 bin adet oldu.

 

“E-ticaret Yapan İşletme Sayısı 600 Bin Olacağını Düşünüyoruz”

Türkiye’de ki 484 bin işletmenin pazar ve istihdam hacmine katkısı olduğunu vurgulayan Nart, “Pazar hacmi 2021 için 384 milyar dolar açıklandı. Bu rakamın bu sene 450 ile 500 milyar olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki sene 2022’nin rakamları açıklandığı e-ticaret yapan şirket sayısı 600 bin olacağını düşünüyoruz. E-ticaret tüm sektörleri kapsadığı için tüm sektörlerden personel ihtiyacından bahsedebiliriz. Bu seneyi 600 bin işletme ile kapatacağımızı düşünürsek, depo operasyonlarında çalışan sayısı 1 milyonun üzerinde bir ihtiyaç var. Bu ihtiyacı karşılayacak gücü insan e-ticaret bilen sayısı var mı yok bence. Çünkü sektör kendi kendini yeniliyor. Bugüne kadar 30 binin üzerinde öğrenci yetiştirdik. Binlerce kişiyi işletmelere yerleştirdik. Bu ihtiyaç bizim yaptığımızın 100 katı civarında” diye konuştu.

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

Tecdelioğlu’ndan İhracatçılara Uyarı “Suriye’ye Geç Kalmayın!”

Yayınlanma tarihi

-

İMMİB Başkanı Çetin Tecdelioğlu, ihracatçıları yeni pazarlar konusunda uyardı: “Suriye için geç kalmayın, ABD’ye odaklanın.”

 

İMMİB öncülüğünde düzenlenen ‘İhracatın Finansmanı’ toplantısında konuşan Tecdelioğlu, yüksek faiz ve düşük kur ortamında üretimin durmaması gerektiğini vurguladı. Suriye pazarı için “geç kalmayın”, ABD için “potansiyeli değerlendirin” çağrısı yaptı. Eximbank, 52 milyar dolarlık destek hedefliyor.

Devamını oku

Haber

CEO’Ların Kazançları Ağızları Açık Bıraktı

Yayınlanma tarihi

-

ABD’li CEO’ların 2024 kazancı ortalama %10 artarak 17,1 milyon dolara çıktı. En yüksek maaş 164,5 milyon dolar oldu.

ABD’de büyük şirketlerin CEO’ları, 2024’te maaşlarına ortalama %9,7 zam aldı. Çalışan maaşı %1,7 artarken, CEO-işçi farkı daha da büyüdü. Axon’un CEO’su Rick Smith 164,5 milyon dolarla zirvede. En zengin 5 CEO’nun kazancı hisse ödülleriyle şekillendi. Ortalama çalışanın CEO kadar kazanması 192 yıl sürüyor.

Devamını oku

Haber

Güler Sabancı’nın Bağ Sevinci

Yayınlanma tarihi

-

Başkanlıktan ayrılan Sabancı, bağlarıyla ilgileniyor.

 

Güler Sabancı, Tekirdağ’daki üzüm bağlarını paylaştı. “Bakarsan bağ olur” diyerek, emekle korunan bağlarının yaza hazırlandığını söyledi. Sabancı, bağcılıkla ilgilenmeye devam edecek.

Devamını oku

Trend olan