Takip Edin

Haber

Cobot’lar, farklı alanlarda yüzlerce şekilde kullanılabiliyor

Küçük şirketler için uygun maliyetli, güvenli ve esnek otomasyonu hiç olmadığı kadar kolay hale getiriyor. Klasik üretim yöntemlerini değiştiren cobot’lar, dünyanın her köşesinde farklı alanlarda yüzlerce şekilde kullanılabiliyor. Üretim ve lojistik dünyasında KOBİ’ler için çok fazla değer yaratarak rekabet gücü, esneklik, kalite, sürdürülebilir üretim ve maliyet kontrolü imkânı sunuyor.

Yayınlanma tarihi

-

Sanayileşmede öncü ülkelerde yer alan uluslararası holdingler ve büyük şirketler, sahip oldukları avantajlarla küresel pazarda rekabet etmekte zorlanmıyor ve faaliyetlerinde bir adım önde bulunuyorlar. Buna karşın, küçük yerel şirketler ile benzer zorluklarla karşılaşan işletmeler, cobot’ları kullanarak dezavantajlarını avantaja çeviriyor. Üstelik yerel pazarlara yakınlıkları günün trendlerine kolayca uyum sağlamalarına da olanak tanıyor.

“Rekabette engelleri aşmak imkânsız değil”

Küçük şirketler için büyük oyuncularla rekabet etme noktasında engelleri aşmanın imkânsız olmadığını ifade eden Universal Robots Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, “İçinde bulundukları sektörü, pazarı ve teknolojiyi çok yakından takip ederek, değişikliklere hızlı tepki vererek, çok çalışarak, daha akıllı yöntemler kullanarak ve teknolojiye yatırım yaparak pazarın büyük oyuncularıyla rekabet etme noktasında engelleri aşmanın imkânsız olmadığını görüyoruz” dedi. Küçük şirketlerin pazarda rekabet edebilmelerini sağlayan teknolojilerin başında cobot’ların geldiğini belirten Gök “Yüksek maliyetli geleneksel endüstriyel robotlar, pazardaki KOBİ’ler için erişilmesi güç iken uygun maliyet, esnek üretim imkânı, dar alanda çalışabilme gibi sayısız avantaj sağlayan kolaboratif robotlar, kompakt yapısı ve bakım-kurulum-programlama-güvenlik bariyeri gibi ek maliyetler olmaksızın iş süreçlerine kolayca entegre edilebiliyor. Universal Robots olarak iddia ettiğimiz ve önemle üzerinde durduğumuz konulardan biri, cobot’ların hangi büyüklükte olursa olsun ve lokasyonu ne olursa olsun bir şirketi, benzer işi yapan büyük ve uluslararası şirketlerle rekabet edebilir duruma getirebilmesidir” diye konuştu.

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber

Tecdelioğlu’ndan İhracatçılara Uyarı “Suriye’ye Geç Kalmayın!”

Yayınlanma tarihi

-

İMMİB Başkanı Çetin Tecdelioğlu, ihracatçıları yeni pazarlar konusunda uyardı: “Suriye için geç kalmayın, ABD’ye odaklanın.”

 

İMMİB öncülüğünde düzenlenen ‘İhracatın Finansmanı’ toplantısında konuşan Tecdelioğlu, yüksek faiz ve düşük kur ortamında üretimin durmaması gerektiğini vurguladı. Suriye pazarı için “geç kalmayın”, ABD için “potansiyeli değerlendirin” çağrısı yaptı. Eximbank, 52 milyar dolarlık destek hedefliyor.

Devamını oku

Haber

CEO’Ların Kazançları Ağızları Açık Bıraktı

Yayınlanma tarihi

-

ABD’li CEO’ların 2024 kazancı ortalama %10 artarak 17,1 milyon dolara çıktı. En yüksek maaş 164,5 milyon dolar oldu.

ABD’de büyük şirketlerin CEO’ları, 2024’te maaşlarına ortalama %9,7 zam aldı. Çalışan maaşı %1,7 artarken, CEO-işçi farkı daha da büyüdü. Axon’un CEO’su Rick Smith 164,5 milyon dolarla zirvede. En zengin 5 CEO’nun kazancı hisse ödülleriyle şekillendi. Ortalama çalışanın CEO kadar kazanması 192 yıl sürüyor.

Devamını oku

Haber

Güler Sabancı’nın Bağ Sevinci

Yayınlanma tarihi

-

Başkanlıktan ayrılan Sabancı, bağlarıyla ilgileniyor.

 

Güler Sabancı, Tekirdağ’daki üzüm bağlarını paylaştı. “Bakarsan bağ olur” diyerek, emekle korunan bağlarının yaza hazırlandığını söyledi. Sabancı, bağcılıkla ilgilenmeye devam edecek.

Devamını oku

Trend olan