Takip Edin

Sektörel Gündem

Çelik ve makinecilerden Ar-Ge projesi için ortaklık

Çelik sektörüne katkı veren Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları (MATİL) ile Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) iş birliğine gitti. Üye firmalara test ve analiz hizmetlerinin verileceği iş birliği kapsamında ortak Ar-Ge projeleri de geliştirilecek.

Yayınlanma tarihi

-

Ar-Ge, inovasyon, teknoloji geliştirme, akredite laboratuvar hizmetleri ve mesleki ve teknik eğitim alanlarında uzman kadrosuyla hizmet veren MATİL (Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş.) sektörü ileri taşıyacak çalışmalarına devam ediyor.

Ar-Ge Merkezi-sanayi iş birliklerinin kapsamını genişletmeyi hedefleyen MATİL ile makine imalat sanayinin çatı örgütü Makina İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu (MAKFED) arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol çerçevesinde, MAKFED ve üyeleri ile MATİL arasında iş birliği ve ortak çalışma imkanlarının ortaya çıkarılması/değerlendirilmesi, Ür-Ge/Ar-Ge çalışmalarının yapılması, eğitim organizasyonları ile test ve analiz hizmetlerinin gerçekleşmesine yönelik çalışma esaslarını, tarafların karşılıklı hak ve yükümlülüklerini kapsıyor. İmzalanan protokolün bir yıl süre ile geçerli olacağı ve sürenin bitiminden bir ay öncesine kadar itiraz olmadığı sürece süresinin 1 yıl uzayacağı belirtildi.

“Katma değeri yukarı taşıyacağız”

Çelik sektöründe hizmet veren üretici ve tüketici konumundaki sanayicilerin iş birliğinin önemini vurgulayan MATİL Başkanı Mustafa Tecdelioğlu, makina imalat sanayinin üretim ve ihracatındaki katma değeri yukarıya taşıyacak ortak Ar-Ge projeleri de geliştireceklerini söyledi. Tecdelioğlu şöyle devam etti: “Çelik ve makine sektörlerinin güçlerini birleştirdiği bu iş birliğinin her iki sektöre de önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

Birbirinden ürün alan, birbirinden faydalanan sektörler olarak üniversite sanayi iş birliği çerçevesinde ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz. Makine sanayinin de sanayi-üniversite iş birliği altında bir projenin içine girmesini arzuluyoruz. İş birliğinin içeriğiyle makine sektörünün ihtiyacı olan testleri burada yapacağız. Laboratuvarımızı tanıtacağız. Çünkü biz burada makina sektörünün ihtiyacı olan ürün geliştirme veya ocak makina parçalarının testlerini yapabiliyoruz.”

İTÜ’de makina ekosistemi kuruluyor

Türkiye Makina Federasyonu (MAKFED) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, Türkiye’nin dış ticaret açığında en büyük bölümün, yatırım ve ara mallardan geldiğini söyledi. Dalgakıran, “Türkiye’nin yatırım malları dediğiniz zaman makine üretiminde Avrupa’nın da 5. büyük ülkesiyiz. Bu alanı geliştirerek Türkiye’nin dış ticaret sorununu çözebileceği bir alan olduğunu biliyoruz. Bu önemli iş birliğini canı gönülden destekliyoruz.

Aynı zamanda biz de İTÜ kampüsü içerisinde federasyon olarak yerleşeceğiz. Bu iş birliğini önemli bir şekilde geliştirmeyi, burayı da makine ve paydaşlarının teknolojik gelişmenin ana merkezi haline getirmeyi planlıyoruz.” dedi. Sadece bir AR-GE merkezi değil, bir ekosistem kuracaklarının altını çizen Dalgakıran; ölçme-değerlendirme laboratuvarları, malzeme bilgisi, insan kaynağı, bilgi alışverişi ve teknolojik çalışmalar ve çeşitli iş birliklerini üniversite çatısı altında gerçekleştireceklerini kaydetti.

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sektörel Gündem

Canlı Yayınımızda Bugün Çok Önemli Konuları Konuşacağız!

Yayınlanma tarihi

-

İş Makinaları Mühendisleri Birliği Derneği (İMMB) Yönetim Kurulu Başkanı Halide Rasim Çelik Hanım ile TKU MAGAZİN TV YOUTUBE KANALIMIZA Bugün Saat 12:30 13:00 saatleri arasında canlı yayın konuğumuz olacak.

İMMB Başkanı Halide Rasim Çelik ile Standartta Uygun Makine, İş Güvenliği, Periyodik Kontroller, İş Etiği Başlığı Altında Konuları Ele Alacağız, Bizi İzlemeye Devam Edin.

https://www.youtube.com/channel/UClYt5ATMYLQUmiNvl-_QPFwZİN TV

Her türlü sorularınız için watsaphattımız; 0532 263 01 34 bizlere bilgi verebilirsiniz.

Devamını oku

Sektörel Gündem

Yiğit Akü, BIST Katılım Endeksine Girmek İçin İlk Adımı Attı!

Yayınlanma tarihi

-

Devamını oku

Sektörel Gündem

PLATFORM TÜRKİYE KONFERANSI 30 NİSAN’DA İSTANBUL’DA!

Yayınlanma tarihi

-

Platform sektörü, 30 Nisan 2025 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olan Platform Türkiye Konferansı’nda bir araya geliyor. PLATFORMDER ve IPAF iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlik, sektör profesyonellerini ve uzmanları bir araya getirerek yenilikçi çözümlerle iş birliklerinin kapısını aralıyor.

 

Platform Sektörüne Özel Bir Buluşma

Platform Türkiye Konferansı, sektörün en önemli gündem maddelerinin tartışılacağı benzersiz bir ortam sunuyor. Sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve yenilikçi sektör çözümleri gibi temel konular, yerli ve yabancı uzman konuşmacılar tarafından değerlendirilecek. Katılımcılar, sektörün mevcut durumu ve gelecekteki olanaklarına ışık tutan paneller aracılığıyla hem bilgi sahibi olacak hem de iş bağlantılarını güçlendirme şansı yakalayacak.

PLATFORMDER Yönetim Kurulu Başkanı’ndan Çağrı

PLATFORMDER Yönetim Kurulu Başkanı Saruhan Günaydın, etkinlikle ilgili düşüncelerini “Platform sektörü, teknolojiyle birlikte hızlı dönüşümler yaşayan dinamik bir sektör. Platform Türkiye Konferansı, sektörün geleceğini şekillendirmek ve bilgi paylaşımını arttırmak adına büyük bir fırsat sunuyor. Yerli ve yabancı uzmanların bir araya geleceği bu etkinliğin, ülkemiz için sektörün gelişiminde önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. Tüm paydaşlarımızı, bu değerli etkinliğin bir parçası olmaya davet ediyorum” sözleriyle dile getirdi.

Sizi de Aramızda Görmek İsteriz!

Platform sektörüne yön veren fikirlerin paylaşılacağı ve sektörel bağlantılarınızı geliştirebileceğiniz bu özel etkinlikte yer almak için davetlisiniz! 30 Nisan 2025 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek Platform Türkiye Konferansı, bilgi ve yeni bağlantılar arayan herkes için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Hep birlikte sektörümüzün geleceğini şekillendirmek üzere buluşalım!

Devamını oku
Reklam hba.com.tr

Trend olan