Son Dakika
Anadolu Isuzu’nun otonom elektrikli otobüsü, sürüş testlerini başarıyla geçti

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu’nun, otonom sürüş teknolojileri geliştirme ve araçlarına entegre etme hedefi ile sürdürdüğü çalışmalar yeni bir aşamaya ulaştı. Açık kaynak teknolojilerle geliştirilen çözümler, Anadolu Isuzu’nun ürettiği yeni nesil midibüs ve otobüsleri tamamen otonom sürüşe hazır hale getiriyor.
Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu otomotiv endüstrisini etkileyen en yeni trend ve teknolojilere öncülük eder nitelikteki Ar-Ge çalışmalarını emin adımlarla sürdürüyor. Otonom sürüş teknolojileri alanındaki çalışmalarını sürdüren Anadolu Isuzu, ekosistemle işbirliğine verdiği önem doğrultusunda Leo Drive girişimi ile işbirliği yapıyor. Proje kapsamında Anadolu Isuzu Ar-Ge ekibi, otonom sürüş teknolojileri özelinde ölçeklenebilir ve güvenilir yazılım, donanım ve algoritma çözümleri geliştiren bir girişim olan Leo Drive uzmanları ile işbirliği yapıyor.
Anadolu Isuzu, Leo Drive ile yaptığı işbirliği kapsamında, 8 metrelik tam elektrikli otobüsü Novociti Volt’u bir sürücüsüz araç platformuna dönüştürdü. Proje kapsamında birçok ileri teknolojili LiDAR kameralar, sensörler, özel işlemci ve kontrolörler ve bağlantılı sürüş sistemleri ile donatılan NovoCiti Volt test aracı yolculu ve yolcusuz birçok farklı senaryoda test edildi.
Gebze Teknik Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilen test sürüşlerinde elde edilen veriler geliştirilen otonom sürüş çözümünün en iyi hale getirilmesinde kullanıldı. 3. seviye otonom araç olarak kabul edilen NovoCiti Volt otonom test aracı, farklı trafik koşullarında yol üzerindeki işaretlere ve trafik ışıklarına uygun olarak, karşıdan karşıya geçen yayalarla ya da hareket halinde veya durmakta olan araçlarla uyumlu, güvenli bir sürüş yeteneği sergiledi.
Proje, herkes için otonom sürüş teknolojisi sağlamayı hedefleyen ve bunun için açık kaynak tabanlı çözümleri destekleyen kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Autoware Foundation işbirliği ile yürütülüyor.
2015 yılında kurulan ve faaliyetlerini YTÜ Yıldız Teknopark bünyesinde sürdüren Leo Drive girişimi, kısa süre önce Japonya merkezli otonom araç teknoloji şirketi Tier IV’ten yatırım aldı.
Leo Drive’a yatırım yapan Japonya merkezli TIER IV şirketi de, güvenli otonom sürüş sistemleri geliştirmek amacıyla açık kaynak olarak geliştirdiği dijital ikiz çözümü tabanlı otonom sürüş simülatörünü (Scene Simulator for Autoware – AWSIM) bu projede etkin biçimde kullandı.
Otonom sürüş ekosisteminin en büyük açık kaynak topluluğu tarafından desteklenen Autoware.AI, 20’den fazla ülkede 100’den fazla şirket tarafından kullanılıyor. Autoware, 2017 yılından bu yana Japonya’da kamuya açık yollarda sürücüsüz araçlar için lisans almış durumda.
Anadolu Isuzu ve Leo Drive’ın başarıyla uyguladığı Autoware tabanlı otonom sürüş çözümünün test ve geliştirme aşamalarındaki tüm yüksek tanımlı haritalar, veri kümeleri, dijital ikiz simülasyon kayıtları ve sistem mimarileri açık kaynak olarak bu alandaki geliştiriciler ekosistemi ile paylaşılacak.
Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan konuyla ilgili şunları söyledi:
“Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu olarak, otomotiv endüstrisini dönüştüren trendleri izlemekle kalmıyor, bu trendlerde aktif bir oyuncu olarak yer alıyoruz. Gücümüzü ticari araçlar alanında 40 yılı aşkın uzmanlığımızdan, yenilikçi ve çevreci karakterimizden ve nitelikli Ar-Ge yeteneğimizden alıyoruz. Anadolu Isuzu olarak sürekli gelişen elektrikli araç portföyümüzle birlikte biyogaz ve hidrojen yakıtlı araçlar gibi çevreci araçlarımızın yanı sıra otonom sürüş teknolojileri alanındaki çalışmalarımızla da sektörümüze öncülük ediyoruz. Otonom 3. seviyede dünyanın en ileri açık kaynak teknolojilerini etkin biçimde kullanarak başarıyla sürdürdüğümüz bu proje bizim yenilikçi, sürdürülebilir, güvenli, konforlu araçlar üretmeye yönelik vizyonumuzun çok önemli bir bileşenini oluşturuyor. Üretim altyapımızla, teknoloji ve uzmanlığımızla hem yurt içinde hem de yurt dışında yer aldığımız pazarlardaki müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız.”
Son Dakika
Bauma’ya Canlı Yayın Bağlantılarımız Devam Ediyor….

13.Nisan.2025 Pazar Günü,Saat: 12:00 Dema Formwork Systems(Deneyim Makine Kalıp Sistemleri) Ceos’u; Oktay SOYSALTÜRK Konuğumuz olacak.
Uluslararası İnşaat Makineleri, İnşaat Malzemesi Makineleri, İnşaat Araçları ve Madencilik Makineleri İhtisas Fuarı olan, Almanya’nın Münih şehrinde 7 Nisan 2025 tarihinde kapılarını ziyaretçilere açan Bauma fuarı 13 Nisan 2025 Pazar günü kapanacak.
Dünyanın en büyük fuarı Bauma’ya katılım sağlayan, yerli ve milli üretime katma değer yaratan Türk firması, “Deneyim En Kıymetli Hazinedir” sloganıyla üretimini gerçekleştiren Deneyim Makina Kalıp Sistemleri Tic. A.Ş. CEO’su Sayın Oktay SOYSALTÜRK İle Fuarı ve Firmasının, Yurtdışı İhracatı ve ürün gamını konuşacağız.Bizi izlemeye devam edin Her türlü Bilgi İçin Watsap hattımız 0532 263 0134 sorularınızı sorabilirsiniz. Sektörden bi haber olmak için kanalımıza abone olun.
Son Dakika
Net Medya TKU Magazin Youtube Kanalı ile Bauma’dan Canlı Yayınlarımız Başlıyor!

Türkiye’nin Yerli ve Milli Vinç Üretimine Önemli Değer Katan MPG Makinanın Ticaret Müdürü Veysel Soylu ile Birlikte Olacağız..
https://www.youtube.com/channel/UClYt5ATMYLQUmiNvl-_QPFw
Uluslararası İşmakinaları Fuarı Bauma 2025 Almanya /Münih şehrinde 8.04.2025 kapılarını ziyaretçilerine açtı. 13.04.2025 kapanacak olan fuarın Türk katılımcısı Yerli ve Milli Vinç üretimin gerçekleştiren MPG Makine Ticaret Müdürü Veysel Soylu ile MPG standından canlı yayın bağlanıp, fuarda sergilenen yeni son teknoloji makinanın tanıtımını konuşacağız.09.04.2025 tarihinde saat 13:00 de başlayacak canlı yayınımızda bizi takip etmeyi unutmayın. Her türlü sorularınız için 0532 263 01 34 WhatsApp hattımızdan irtibata geçebilirsiniz. Bizi takip etmeyi unutmayın kanalımıza abone olmayı unutmayın ..
İletişim Mobil: 0549 263 01 34 – 541 257 8184
E-mail: metin@netmedya.net.tr
Son Dakika
Uzmanlar Platform’dan 6. Geleneksel Müşteri Buluşması

Uzmanlar Platform, 6. Geleneksel Müşteri Buluşması’nı 19 Nisan 2025 tarihinde Kartepe/Kocaeli’deki fabrikasında gerçekleştirecek. Saat 10.00- 17.00 arasında düzenlenecek etkinlikte, Ay Platform, AYLift ve UzmanLift markalarının katılımıyla ürün tanıtımları, sunumlar ve çeşitli ikramlar yer alacak. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Tursun’un ev sahipliğinde gerçekleşecek buluşma, sektör profesyonellerine yenilikleri yakından tanıma fırsatı sunacak.
Programda Neler Var?
Karşılama, hediyeler, açılış konuşmaları, ürün lansmanı, barbekü etkinliği, ürün denemesi, çekilişler ve hatıra fotoğrafı gibi birçok etkinlik katılımcıları bekliyor.
Çekiliş Sürprizleri:
%50 indirimli: 26 metrelik HT-26 araç üstü platform
Ücretsiz hediye: Liugong 6 metrelik makaslı platform
Katılım Şartları:
Çekilişlere katılmak için Uzmanlar Platform web sitesindeki formun 18 Nisan’a kadar doldurulması gerekiyor. HT-26 çekilişi sadece firma müşterilerine açık.
-
1 Konu 1 Konuk4 yıl önce
Sarılar Group’un Genç Yöneticisi Hanifi Gürbüz: Yatırım Odaklıyız, Covid-19 Sürecinde Bile Çalışmalarımız Devam Ediyor…!
-
Özel Haber3 yıl önce
ELFATEK’TEN AKİBA
-
Ağır Yük Taşıma Araçları4 yıl önce
GEMLİK AKTAŞ-1 LOJİSTİK’İN GURUR GÜNÜ
-
Özel Haber4 yıl önce
HASANKEYF’TEKİ TARİHİ TAŞIYAN ÇABA MİSNAK, DÜNYADA YAPILAMAYANI YAPARAK HEM TARİHİ TAŞIDI HEM DE TARİHE GEÇTİ
-
Son Dakika4 yıl önce
Hareket Turquality ile Globaldeki Gücüne Güç Katacak
-
Özel Haber4 yıl önce
Salih Kodaman: Müşteriye verdiğimiz güven, bizim en büyük farkımız
-
Son Dakika4 yıl önce
Düzce eşrafından Sadettin Kayışoğlu vefat etti.
-
Son Dakika3 yıl önce
Devrilen forkliftin altında kalan operatör can verdi